Snabb och säker leverans
Återvänd julklappar till 30/01-2023
★★★★★ Trustpilot

Hitta den perfekta diamantringen för förlovning

Få saker har så stor symbolisk betydelse som en diamantring.
av
Julie Abelstedt
Grundare av Abelstedt

Få saker har så stor symbolisk betydelse som en diamantring. Förlovningsringar är ett tecken på djup kärlek och samhörighet och tillhör den sällsynta kategorin föremål som trotsar tiden: ett dyrbart smycke som är avsett att hållas hårt, bäras under hela livet och föras vidare i generationer.

Det sägs att den allra första förlovningsringen tillverkades av ärkehertigen av Österrike till hans älskade Maria av Burgund år 1477. Det var dock inte förrän 1950 som förlovningsringar verkligen kom till sin rätt, då diamanter blev mer tillgängliga och sågs som en värdefull investering. Från modern till klassisk design, par kan idag välja mellan många olika stilar för att hitta den diamantring som bäst passar deras smak och preferenser.

Solitaire

Enkelhet när den är som bäst. Den klassiska designen av en solitär diamantring riktar all uppmärksamhet mot en enda central diamant eller ädelsten, till exempel en safir. Den centrala diamanten eller safiren hålls fast av antingen fyra eller sex stift, vilket gör att en stor mängd ljus kan passera genom stenen.

Halo

Haloringar ökar diamantens storlek genom att omge den med en cirkel av mindre runda diamanter som också ger ett fantastiskt sken. När den kombineras med en central safir i en annan möjlig färg än vit ger en halo en fantastisk och vacker kontrast.

Dubbel halo

En mycket symbolisk ringdesign som ofta drar till sig mest uppmärksamhet, eftersom diamantringens två halos av diamanter ger en betydande storlek åt diamantringen, även om den centrala diamanten inte är den största. De två halos ger dimension och glitter till en design som definitivt får folk att titta en extra gång.

Diamantring med unikt band runt fingret

Med runda briljanta diamanter längs bandet i en evighetsslinga leder den här ringen ögat mot den centrala stenen och kompletterar dess klarhet och gnistrande. Ett bindande band ger din diamantring en känslig touch och skapar mer bredd hela vägen runt, medan invecklade detaljer ger en mer vintagekänsla.

Att välja typ av guld

Vitt guld

Denna ädelmetall passar perfekt till ädelstenar och diamantringar. Vitguldets reflekterande yta reflekterar ädelstenarnas gnistrande och förstärker de fascinerande ljuseffekterna i stenen eftersom den ljusa färgen smälter in perfekt.

Guld

Guldet omsluter diamanterna i ett varmt soligt sken och ger en bra kontrast till ädelstenarna. De 10-18 karats guldringar som vi erbjuder är också motståndskraftiga mot nötning och ger den perfekta balansen mellan färg och hållbarhet.

Rose Gold (måste beställas på Abelstedt)

Roséguld, som först dök upp i det kejserliga Ryssland, erbjuder klassisk romantik och omisskännlig värme. Metallens rosa nyans kontrasterar väl mot diamanternas vita färg och avslöjar deras intensiva klarhet. Roséguld är också ett hållbart alternativ för diamantringar och är perfekt för daglig användning.

Att välja rätt diamantring eller ädelstensring

Ingen diamant eller ädelsten är den andra lik. För att hitta den perfekta ringen är det viktigt att förstå vilken typ av diamant eller ädelsten som passar bäst för både dina önskemål och din budget. Ta reda på vad som är viktigast för dig i en förlovningsring: är det storleken på diamanten/safiren? Eller föredrar du något mindre men av bättre kvalitet? Genom att läsa våra diamantguider får du en bättre förståelse för karat, klarhet, färg, skärning och hur var och en av dem påverkar det slutliga priset.

Diamantform

Safiren/diamanten kommer att vara det centrala elementet i din förlovningsring, så det är bäst att välja en form som passar både din smak och ringens design. Vissa former är slipade på ett sätt som maximerar scintillationen medan andra tjänar till att förbättra diamantens klarhet.

Den traditionella och mest eftertraktade formen är den runda. Med sina 58 facetter är den här diamanten noggrant placerad för att uppnå fascinerande färgskiftningar. Det betyder inte att andra former inte har samma attraktionskraft; briljantprincesslipningen är också känd för att skapa intensivt skimrande ljus.

Vissa former, såsom asscher och smaragd, är slipade på ett sådant sätt att de förstärker diamantens klarhet och ger spännande ljusglimtar, även kända som ”spegelsalen”-effekten. Dessa former har också en viss vintagekänsla som påminner om 1920-talets mode.

Förlovningsringar med ädelstenar

Ädelstenarnas livfulla färger har fångat människans fantasi i århundraden och fortsätter att fascinera oss än idag. Ädelstenens förlovningsring innehåller sekelgammal symbolik som har gått i arv från generation till generation. Oavsett om det är den intensivt blåa färgen hos en safir eller den eldiga röda färgen hos rubiner, blir en ädelsten den omisskännliga karaktären hos din ring. På Abelstedt erbjuder vi safirringar. Läs här varför du bör välja en safir som mittsten i din diamantring istället för en diamant.

Gå med i Julie Abelstedts smyckesvärld
Nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

Senaste Stories

Dina Black Friday frågor besvarade
Black Friday 2022 kommer att bli en enorm.
Vad du bör veta innan du köper en förlovningsring
Här är allt du behöver veta innan du köper en förlovningsring - från storlek, pris och material.
Den ultimata guiden till förlovningsringar
Att köpa en förlovningsring kan vara en skrämmande uppgift. I den här ultimata guiden om förlovningsringar går jag igenom allt du behöver veta innan du köper hennes perfekta ring.
Den ultimata guiden till örhängen
Vissa kvinnor bär örhängen varje dag, medan andra bara bär dem vid speciella tillfällen. Oavsett vilket tillfälle det handlar om, här är din ultimata guide för att hitta det perfekta paret örhängen.
Idéer till förslag: 27 sätt att föreslå din partner
Öppna ditt hjärta och ge din partner den största kärleksförklaringen någonsin.
De mest populära förlovningsringarna enligt våra uppgifter
Min senaste undersökning visade några förväntade och några överraskande resultat.

Shoppa efter kategori

Du går miste om
Black Friday
30% RABATT PÅ ALLT
Prenumerera för tidig tillgång till rean.
Tack!
Du har nu tidig tillgång.
Kopiera rabattkoden nedan och få 30% rabatt på hela butiken!
BF100
Julie Abelstedt
Få 10% rabatt på första köp
Få tillgång till nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

10 % rabatt på ditt första köp - inget minimibelopp
Tack för att du är en del av vår smyckesvärld!
Kopiera rabattkoden nedan och få 10% rabatt på ditt första köp.
105ABEC