Snabb och säker leverans
Återvänd julklappar till 30/01-2023
★★★★★ Trustpilot

Guide till diamanter och ädelstenar

Vi strävar efter att se till att varje process i skapandet av en ring bidrar till vår planets och människors välbefinnande. Lär dig allt om våra diamanter och ädelstenar.

Livslång service

När du köper en diamantring blir du medlem av Abelstedt-familjen. Vi erbjuder kontinuerlig lyxservice, inklusive både vård och reparation om något skulle hända med din ring. Vi erbjuder också en full livstidsgaranti. Om ringen inte passar ordentligt runt ditt finger justerar vi den så att den passar dig perfekt.

Och om du vill ha en personlig gravyr? Du behöver inte oroa dig. Vi kontaktar dig efter köpet för att höra vilken speciell gravyr du vill ha. Gratis gravyr följer alla ädelstensringar.

Abelstedt diamantringar
Diamantringar

Vita och färgade safirer

Alla Abelstedts safirer kommer från Sri Lanka, som är hemvist för safirer i alla tänkbara färger. Safir är en allt populärare mittsten för förlovningsringar, men även för ringar för höger hand och cocktailringar.

Safirer är en ädelsten som diamanter, rubiner (som är en röd safir) och smaragder. När du tänker på safir kommer du troligen att tänka på en mörkblå kunglig ädelsten. Men safirer finns i en regnbåge av färger, även vita. Vita safirer är bland de dyraste och mest sällsynta av alla safirer. Och vissa vita safirer kan bli dyrare än en vit diamant om de är obehandlade.

Safir tillverkas av mineralen korund, vilket gör den till en mycket hård, hållbar och stabil ädelsten för vardagligt bruk. Safirer har en hårdhet på nio av tio på Mohs skala, medan en diamant har en hårdhet på 10.

Safirer värmebehandlas oftast för att förbättra både färgen och klarheten, men också för att förbättra det allmänna utseendet.

Sri Lanka gruvdrift

Sri Lanka har en välutvecklad tradition av ädelstensbrytning, särskilt för safirer. Alla våra safirer bryts för hand med traditionella metoder. Sri Lanka är allmänt erkänt som en av världens bästa källor till safirer i alla tänkbara färger. Alla Abelstedts safirer är mycket noggrant utvalda och varje sten är sin egen.

Det finns inte två safirer som är likadana. Därför undersöker vi varje enskild sten mycket noggrant.

Abelstedt diamanter

Alla Abelstedts förlovningsringar och diamantringar är försedda med små sidodiamanter. Varje diamant är prong-setad med en stadig hand för att se till att varje liten diamant sitter säkert och tryggt på ringen.

På Abelstedt har vi höga krav på kvalitet, men också på personliga och miljömässiga grunder.

Om du vill ha en diamant i mitten av ringen istället för en safir är vi säkra på att vi kan uppfylla dina önskemål. Om du vill ha en stor diamant i mitten använder vi endast GIA-certifierade diamanter för att se till att du får den perfekta diamanten. Varje mittdiamant levereras med ett GIA-certifikat.

Utforska alla Abelstedt diamantringar

Guld och vitguld

Alla Abelstedts ringar med diamanter och safirer är infattade i massivt guld och vitguld. Du kan välja mellan 10, 14 och 18 karat guld.
Och alla smycken graveras med den karat du väljer. K står för karat (inte att förväxla med karat, som är den vikt vi använder för att mäta ädelstenar). Det avser den procentuella andelen guld i en legering. Låt oss illustrera: 24K-guld är 100 % rent, 18K innehåller 75 % guld och 25 % legerade metaller och 14K består av 58 % guld och 42 % legerade metaller.

Är du osäker på vad du ska välja? Här är några saker att tänka på:

Ju lägre guldkarat, desto hårdare är metallen eftersom guld är en mjuk metall. 18 karat guld har en djupare gul nyans än 14 karat guld. 14K karat vitguld har en starkare vit färg än 18 karat vitguld.

På grund av den högre andelen legerade metaller är 10 karat och 14 karat guld mer motståndskraftigt mot slitage än 18 karat. Om du vill ha platina istället för guld, skicka oss ett e-postmeddelande så att vi kan uppfylla dina önskemål.

Julie Abelstedt in white shirt

Julie Abelstedt för konsultation

Hej! Jag hjälper dig gärna att välja den perfekta ringen från vår kategori med ädelstenar. Oavsett om det handlar om att välja en speciell jubileumsgåva, en bröllopsring, en förlovningsring eller en ”bara för att”-ring är jag här för att svara på alla frågor du kan tänkas ha.

Skicka mig ett e-postmeddelande och lägg till ditt nummer om du vill ha ett samtal i stället för e-post: julie@abelstedt.com

Shoppa efter kategori

Du går miste om
Black Friday
30% RABATT PÅ ALLT
Prenumerera för tidig tillgång till rean.
Tack!
Du har nu tidig tillgång.
Kopiera rabattkoden nedan och få 30% rabatt på hela butiken!
BF100
Julie Abelstedt
Få 10% rabatt på första köp
Få tillgång till nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

10 % rabatt på ditt första köp - inget minimibelopp
Tack för att du är en del av vår smyckesvärld!
Kopiera rabattkoden nedan och få 10% rabatt på ditt första köp.
105ABEC