30-dagars returpolicy

2-4 dagars leverans - se alternativ

Enkel retur och byte

De mest populära förlovningsringarna enligt våra uppgifter

Min senaste undersökning visade några förväntade och några överraskande resultat.
av
Julie Abelstedt
Grundare av Abelstedt

Jag får ofta frågan om vilken design för en förlovningsring som är den mest populära. Så jag bestämde mig för att ta reda på det. Jag rekommenderar vanligtvis inte att du bara väljer den mest populära designen, eftersom en förlovningsring ska passa din stil, personlighet och drömmar. Det är dock en slags trygghet att veta att den valda designen är populär bland andra. Om du letar efter en förlovningsring till din bättre hälft och är lite vilse när det gäller hans/hennes preferenser, är du åtminstone inte helt fel ute.

Trenden för förlovningsringar skiftar från år till år, men inte lika mycket som i klädbranschen. Smycken är ofta mer klassiska i sin utformning och det gäller även förlovningsringar. Samma klassiska mönster har varit populära sedan 1800-talet och även smyckesjättarna har inte ändrat sina mönster på många år.

För att få veta mer om de mest populära förlovningsringarna här 2022 gjorde jag en omfattande undersökning med över 1000 respondenter som hade förlovat sig mellan februari och december 2021. Resultaten är talande.

Våra uppgifter på Abelstedt visar att 84 % av alla förlovningsringar som säljs har en klar, vit mittsten, antingen en vit diamant eller en vit safir. Av detta antal har 56 % av de köpta förlovningsringarna stenar på sidan av förlovningsringen och en gloria med små diamanter runt mittstenen medan 29 % väljer en solitärförlovningsring utan små diamanter runt mittstenen.

En haloförlovningsring är därför mer populär än en solitärförlovningsring. Du kan se skillnaden mellan de två här:

Solitaire förlovningsring

Halo förlovningsring

Vilken är den mest populära förlovningsringen just nu?

Under de senaste åren har vi sett många välja en smaragdliknande mittsten med diamanter på sidan av bandet och sedan en dubbel halo med diamanter runt mittstenen. Stora sociala influencers som Mathilde Gøhler och Disneystjärnan Clara Marz har båda setts med en smaragdslipad diamant- och safirring från Abelstedt, vilket naturligtvis har bidragit till att göra den här designen till en särskild hit i vår förlovningskollektion.

Den mest populära mittenstenen i en förlovningsring är den runda stenen

Även om många väljer en mer kreativ form och skärning, är framför allt den runda skär ningen en skärning som aldrig går ur modet och som sannolikt alltid kommer att vara den mest populära förlovningsringen. Enligt min undersökning har 42 % en förlovningsring i denna stil med en rund slipad sten. Den runda skärningen är tidlös, mångsidig och ger massor av glitter. En rund slipning är konisk från botten för att maximera ljuset tillbaka genom toppen av diamanten eller safiren, vilket gör att den ser bra ut i alla ljus och miljöer. Rund slipning kommer alltid att vara en klassiker.

Den nya trenden inom förlovningsringar är oval skärning

Ser du också den ovala förlovningsringen varje gång du öppnar Instagram? Om så är fallet är du inte ensam. Den ovala diamanten eller safiren har blivit mycket populär under de senaste åren. Enligt min undersökning har så många som 18 % en oval slipad mittsten. Detta är en ökning med nästan 20 % sedan 2020, och 2014 var siffran bara 2 %.

Vem vet? Kanske en dag kommer den ovala stenen att ta över den runda stenen. Även om den runda stenen fortfarande ligger i topp när det gäller förlovningsringar, visar det sig att den kan vara på väg att falla. Även om så många som 42 procent har en förlovningsring med en rund sten har den siffran sjunkit med 3 procentenheter sedan förra året, och det ser ut som om kurvan har börjat sjunka ännu mer.

Så varför har den ovala förlovningsringen blivit så populär? Svaret finns naturligtvis hos de stora kändisarna. Blake Lively var en av de första som visade upp hans stora ovala förlovningsring 2012. Därefter har ännu fler kändisar använt sig av samma populära klippning. Stjärnor som Ariana Grande, Hailey Bieber, Kim Kardashian och Kourtney Kardashian har alla ovala förlovningsringar, och det skadar verkligen inte populariteten.

Förutom att den ovala skärningen är accepterad av många kändisar kan den också göra något annat: den kan ge en illusion av att förlänga fingret med sin långsträckta form. Formen gör också att stenens karat ser större ut än vad den egentligen är. Och om du lägger till en halo eller kanske en dubbel halo runt diamanten eller safiren kommer den att se ännu större ut. Den ovala formen är särskilt vacker om du vill sätta fler ringar bredvid förlovningsringen, till exempel bandringar. Det ger ett vackert helhetsintryck när den ovala stenen sitter lite ovanför dina andra ringar på fingret.

Efter den ovala slipningen kommer prinsesslipningen (den fyrkantiga diamanten eller safiren). Det är alltså den tredje mest populära skärningen. 10 % av alla respondenter har valt en prinsessskärning. Därefter kommer kudd- och päronslipning med ungefär 6 % vardera.

Den mest populära ädelmetallen för en förlovningsring är vitguld

När du tittar på en förlovningsring kommer du förmodligen först att lägga märke till skärningen av mittstenen och du kommer troligen att se en av de skärningar som nämns ovan. Och ja, det är sant att mittstenen är den mest avgörande faktorn för ringens uttryck. Men tro det eller ej, ädelmetallen har faktiskt en drastisk inverkan på förlovningsringens utseende och hållbarhet. En förlovningsring i gult guld kan till exempel ge en varmare glöd åt diamanten eller safiren än till exempel platina.

Enligt min undersökning är den mest populära ädelmetallen vitguld. 47 % av de tillfrågade svarade att de har en ring i vitguld, därefter guld och därefter silver. Platina är inte lika vanligt förekommande i Europa som i USA, till exempel. Vi ser dock att allt fler kunder väljer gult guld.

Personligen rekommenderar jag att du väljer en vitguldsring om du har en design som är täckt av ädelstenar och diamanter, eftersom den ljusa färgen gör att stenarna framträder tydligare och renare än vad gult guld skulle göra.

De mest populära mittenstenarna i en förlovningsring är diamanter och safirer

När det gäller förlovningsringens mittsten är diamanter alltid en favorit. Som De Beers en gång marknadsförde: ”En diamant är för evigt”. Mina uppgifter visar att 75 % av alla förlovningsringar har en klar vit diamant som mittsten.

Diamanten är dock inte den enda ädelstenen som slår. 10 % av de tillfrågade svarade att deras förlovningsring har en annan ädelsten utöver diamanter, vilket gör ringen ännu mer unik. Detta kan tyda på att konsumenterna nu är intresserade av att hitta budgetvänliga alternativ till diamanter som samtidigt har mer etiska och hållbara fördelar.

För dem som inte har en diamantring är safiren det näst mest populära valet. Safirer utgör 17 % av alla förlovningsringar med ädelstenar. Morganit och opaler utgör båda cirka 6 %, medan smaragder utgör cirka 3 %.

I slutändan handlar det om att välja en ring som är unik på ett sätt som passar perfekt till dig eller mottagaren av förlovningsringen. Även om diamanter och safirer med rund slipning är de mest populära valen, experimenterar flera par med former som är lika unika som de själva. Jag tror att våra egna kunder är mindre intresserade av att passa in i ”boxen” och är mer fokuserade på en unik ring som talar till dem och deras ömsesidiga kärlek.

Jag hoppas att min guide och mina insamlade uppgifter kan ge dig lite inspiration och föra dig lite närmare det beslut som är rätt för dig när du köper en förlovningsring.

Du kan se hela vårt utbud av förlovningsringar här. Alla Abelstedts förlovningsringar består i allmänhet av vitguld eller gult guld med diamanter och en safir i mitten av alla typer av slipningar. Om du vill ha en diamant som mittsten är det säkert möjligt. Allt du behöver göra är att klicka på ”begär en diamantcenterston” under produkten så återkommer jag till dig med ett kostnadsfritt erbjudande. Om du vill ha en helt unik design enligt dina egna önskemål och drömmar är det också möjligt. Skriv bara på chatten så kommer du i kontakt med mig eller någon av våra andra designexperter.

Gå med i Julie Abelstedts smyckesvärld
Nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

Senaste Stories

Snabb och säker leverans

Abelstedt teamet packar och skickar dina smycken så att du har det säkert inom:

Sverige: 2-4 arbetsdagar
Europa: 2-4 arbetsdagar
Resten av världen: 5-7 arbetsdagar

Återvända inom 30 dagar – inga frågor!

I det osannolika fallet att du vill returnera några av dina nya Abelstedt-artiklar kan du returnera alla oanvända varor inom 30 dagar. Se vår retursida för mer information.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies på denna webbplats för att anpassa din upplevelse och analysera vår trafik. Genom att klicka på 'Acceptera' samtycker du till användningen av alla cookies.

Julie Abelstedt
Vinn 4000 kr. av smycken
Jag ger bort en shoppingrunda varje månad till en lycklig Abelstedt Club-medlem. Anmäl dig nedan för att delta i den månatliga tävlingen.
Hitta din ringstorlek
Storlek Indre diameter (mm) Inre omkrets (mm) US storlek UK storlek
XXXS 16.3 52 6 L
XXS 17.0 54 7 N
XS 18.0 57 8 P
S 18.8 60 9 R
M 19.6 62 10 T
L 20.4 65 11 V
XL 21.2 67 12 X
XXL 21.8 70 13 Z
Hur man mäter

Bandmetoden

1. Ta tag i ett måttband, ett snöre eller en pappersremsa.

2. Vira den runt fingret du ska bära ringen på – om du skapar en ringstapel, fundera på var på fingret ringen ska sitta – och markera var den förenas med en penna.

3. Lägg ditt snöre eller pappersremsa på en plan yta och mät längden upp till märket med hjälp av en linjal. Använd tabellen ovan för att matcha måttet till närmaste Abelstedt ringstorlek.

Measure finger for ring size

Mät en existerande ring

1. Välj en ring som redan passar fingret bra.

2. Mät ringens innerdiameter i millimeter (mm).

3. Använd måtttabellen ovan för att matcha storleken på din ring till närmaste Abelstedt storlek i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt presenttips

  • If you’re between sizes, go for the larger size if the ring is wide and the smaller size if the ring is narrow.
  • There’s not a large difference between two subsequent sizes on the size chart. If in doubt, go with your gut. You can always exchange the size through our easy returns process.

Till din tjänst

Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa till. Chatta med oss live eller skicka ett mail till oss.

Hitta din ringstorlek
Storlek Inre diameter (mm) Inre omkrets (mm) US storlek UK storlek
XXS 15.3 48 4.5 I
XS 15.9 50 5.5 K
S 16.5 52 6 L
M 17.3 54 7 N
L 17.7 56 7.5 O
XL 18.5 58 8.5 Q
XXL 19.1 60 9 S
Hur man mäter

Bandmetoden

1. Ta tag i ett måttband, ett snöre eller en pappersremsa.

2. Vira den runt fingret du ska bära ringen på – om du skapar en ringstapel, fundera på var på fingret ringen ska sitta – och markera var den förenas med en penna.

3. Lägg ditt snöre eller pappersremsa på en plan yta och mät längden upp till märket med hjälp av en linjal. Använd tabellen ovan för att matcha måttet till närmaste Abelstedt ringstorlek.

Measure finger for ring size

Mät en existerande ring

1. Välj en ring som redan passar fingret bra.

2. Mät ringens innerdiameter i millimeter (mm).

3. Använd måtttabellen ovan för att matcha storleken på din ring till närmaste Abelstedt storlek i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt presenttips

  • If you’re between sizes, go for the larger size if the ring is wide and the smaller size if the ring is narrow.
  • There’s not a large difference between two subsequent sizes on the size chart. If in doubt, go with your gut. You can always exchange the size through our easy returns process.

Till din tjänst

Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa till. Chatta med oss live eller skicka ett mail till oss.

Du går miste om
Black Friday
30% RABATT PÅ ALLT
Prenumerera för tidig tillgång till rean.
Tack!
Du har nu tidig tillgång.
Kopiera rabattkoden nedan och få 30% rabatt på hela butiken!
BF100
black friday banner
Få 10% rabatt på första köp
Få tillgång till nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

10 % rabatt på ditt första köp - inget minimibelopp
Tack för att du är en del av vår smyckesvärld!
Kopiera rabattkoden nedan och få 10% rabatt på ditt första köp.
105ABEC