Snabb och säker leverans
Återvänd julklappar till 30/01-2023
★★★★★ Trustpilot

Att välja en safirring framför en diamantring som förlovningsring

När det gäller förlovningsringar är diamanter fortfarande det mest klassiska valet. Men förlovningsringar med safirer blir en allt populärare trend - och det med god anledning! Läs vidare för att få veta mer om varför vi älskar gnistrande safirringar.
av
Julie Abelstedt
Grundare av Abelstedt

Ditt val av färg

De flesta vet att safirer vanligtvis har en rik kunglig blå färg, men du kanske inte vet att safirer finns i så gott som alla regnbågens färger! Safirfärger som blågrönt, grönt, lavendel, orange och gult och även den klassiska vita färgen gör att du kan skapa en vacker förlovningsring som är unik för din stil. Naturligtvis är den traditionella djupt blåa färgen hos safirer också ett bra val och vi har sett en ökning av par som väljer förlovningsringar med safirer framför de klassiska diamantringarna, både för att få en unik färg men också för att få en större ädelsten i mitten, utan att det blir dyrare – snarare tvärtom.

En större mittsten till din ring

Safirer är vanligtvis billigare än diamanter med liknande form och karatvikt. Därför är vita safirer ett populärt alternativ till diamanter i förlovningsringar. För par som vill maximera storleken på sin mittsten och samtidigt hålla sig inom en viss budget kan det göra stor skillnad att välja en safir framför en diamantring.

Tillverkad för att hålla hela livet

Medan en diamant är det hårdaste mineralet med en 10-gradering på Mohs skala för hårdhet, är korund (mineralfamiljen för safirer och rubiner) det näst hårdaste mineralet med en gradering på 9. På grund av sin hårdhet är safirer fantastiska ädelstenar för vardagligt bruk och smycken, som ofta används som förlovningsringar. Safirer har inte heller någon ”klyvning”, vilket innebär att de inte går sönder när de träffas. Det är också relativt enkelt att ta hand om safirer: Regelbunden rengöring med varmt tvålvatten är allt som behövs för att hålla en safir i mitten gnistrande.

Kombinera safirer och diamanter

Om du gillar safirer men föredrar diamanter är våra förlovningsringar ett vackert sätt att kombinera båda delarna, eftersom de finns tillgängliga med diamanter på sidorna och en större safir i mitten. Naturligtvis tillverkar vi också alla våra förlovningsringar med mittdiamanter på begäran.

Gå med i Julie Abelstedts smyckesvärld
Nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

Senaste Stories

Dina Black Friday frågor besvarade
Black Friday 2022 kommer att bli en enorm.
Vad du bör veta innan du köper en förlovningsring
Här är allt du behöver veta innan du köper en förlovningsring - från storlek, pris och material.
Den ultimata guiden till förlovningsringar
Att köpa en förlovningsring kan vara en skrämmande uppgift. I den här ultimata guiden om förlovningsringar går jag igenom allt du behöver veta innan du köper hennes perfekta ring.
Den ultimata guiden till örhängen
Vissa kvinnor bär örhängen varje dag, medan andra bara bär dem vid speciella tillfällen. Oavsett vilket tillfälle det handlar om, här är din ultimata guide för att hitta det perfekta paret örhängen.
Idéer till förslag: 27 sätt att föreslå din partner
Öppna ditt hjärta och ge din partner den största kärleksförklaringen någonsin.
De mest populära förlovningsringarna enligt våra uppgifter
Min senaste undersökning visade några förväntade och några överraskande resultat.

Shoppa efter kategori

Du går miste om
Black Friday
30% RABATT PÅ ALLT
Prenumerera för tidig tillgång till rean.
Tack!
Du har nu tidig tillgång.
Kopiera rabattkoden nedan och få 30% rabatt på hela butiken!
BF100
Julie Abelstedt
Få 10% rabatt på första köp
Få tillgång till nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

10 % rabatt på ditt första köp - inget minimibelopp
Tack för att du är en del av vår smyckesvärld!
Kopiera rabattkoden nedan och få 10% rabatt på ditt första köp.
105ABEC