30-dagars returpolicy

2-4 dagars leverans - se alternativ

Enkel retur och byte

En sann historia skriven av en långvarig kund

Jag ska berätta en sann historia för dig. Om du tror på mig kommer du att bli väl belönad.

Låt oss gå rakt på sak. Jag har kastat ut hela mitt smyckeskrin när jag upptäckte detta. Ja, inte bokstavligen kastade ut. Jag gav den till min lokala välgörenhetsbutik. Varje ring. Varje halsband. Du kan säga vad du vill. Och jag ägde en massa smycken som samlats in under många år.

Om du är tjej vet du hur stort ett sådant beslut kan vara. Smycken är mycket personliga och känslomässiga. Men om du inte tror på mig ska jag göra det värt din tid att ändra dig. Låt mig förklara.

En kväll var jag ledsen hemma. Sorglig utan någon uppenbar anledning. Det är bara en sån där situation där man inte känner för att göra något eller träffa någon. Där du bara vill sitta ensam, äta choklad och se en smörig kärleksfilm. Jag gissar att du vet precis vad jag talar om. Eller hur?

Hur som helst, den kvällen ringde min bästa flickvän Mia mig på facetiming strax efter att jag hade lagt mig i pyjamasen. Hon verkade väldigt upphetsad över ett par örhängen som hon just hade beställt på nätet. Jag började också bli upphetsad, för om det finns en av mina vänner som känner till bra produkter så är det Mia… helt säkert.

”Det är så otroligt”, säger hon. ”Jag hittade mitt favorit smyckesmärke i går kväll när Mark (hennes nya flickvän) överraskade mig med det vackraste armbandet jag någonsin sett. Jag blev så glad att jag beställde matchande örhängen så fort jag kom hem.

”Det är så snällt och gulligt!” Jag sa. ”Är det verkligen din nya favorit? Jag vet att du är svag för glänsande föremål, men vad är det som är så otroligt med ett annat smyckesmärke?”

Mia fortsatte: ”Den tar bokstavligen andan ur dig. Jag kände mig förnyad och önskvärd på ett helt annat sätt när Mark satte armbandet på min handled. Alla runt omkring oss tittade på mig och det fick min nya klänning att skimra. Det var bara så drömmigt.”

Medan vi pratade gick jag till Abelstedts webbutik för att titta runt. Och jag kunde verkligen förstå varför Mia kände så. Vi är båda mycket feminina tjejer. Du vet, feminin i klänning. Och Abelstedt passade perfekt till detta. Jag kunde inte fatta att jag inte hade stött på sådana fantastiska smyckesmodeller tidigare. Och priset verkade fantastiskt för att det var ädelmetaller.

Det slutade med att jag lade 5 artiklar i min korg. Jag brukar göra det när jag handlar på nätet, men kommer till sans senare. Du vet vad jag menar, eller hur?

Så det slutade med att jag beställde en silverring med en stor kristall i mitten, omgiven av många små kristaller i en gloria, som jag kunde sätta vid sidan av mina andra (många) ringar.

När jag två dagar senare fick mitt paket och stod där med det i mina händer kände jag en upprymdhet. Ringen kom i ett stort paket förseglat med en söt Abelstedt-stämpel på utsidan. Jag minns att jag tyckte att det var lustigt att en så liten ring kom i ett så stort paket.

Men jag fick snabbt reda på varför, eftersom det visade sig vara ett äventyr i sig att packa upp den.

Det första jag mötte var en söt liten mapp i grovt papper med en guldfärgad Abelstedt-logotyp som höll mitt kvitto fint instoppat. Verkligen söt. Och under den tog jag fram en annan söt papperspåse för att bära mina smycken. Den var vit, och på den stod det skrivet (också i guld): ”Livet handlar om vackra ögonblick. Njut av det här”. Som du säkert kan se, gjorde det mig inte mindre glad över innehållet i paketet som jag skulle ta fram.

Vad jag sedan såg var ingenting annat än en massa små vita skyddande ”kuddar” som fyllde ut resten av paketet. Mycket mystisk. Jag visste vad som fanns gömt under dem, men idén att jag själv måste hitta det var helt enkelt lysande. Och med minnet av Mias kärlek till sitt nya armband kunde jag inte vänta på att få börja.

Den kungsblå Abelstedt-ringlådan med en söt liten vit rosett (jag visste det eftersom jag såg den på hemsidan) låg längst ner i paketet.

Och när jag tog fram den var den precis som jag hade föreställt mig. Jag öppnade lådan direkt och i den låg min nya, helt fantastiska ring. Den stod upp i lådan. Jag skojar inte. Jag hölls upp av en klämma i lådans mjuka, beigefärgade insida.

När jag satte ringen på mitt ringfinger kunde jag inte tro mina ögon. Jag tog av och satte på den för att se om min fantasi spelade mig ett spratt. Men den lyste upp hela min hand. Ljuset dansade bokstavligen i mittenstenen och silvret glödde. Jag tittade hela tiden på min Abelstedt-ring och sedan på mina andra (ganska dyra) ringar för att jämföra dem. De jämförde inte. De såg tråkiga ut. Och billigt. Det var fantastiskt.

För att berätta exakt hur jag kände mig vill jag använda orden: förnyad och önskvärd. Jag vill att mina smycken ska spegla vem jag är som person. Jag vill att den ska återspegla klarhet, hållbarhet och livslängd. Ingen av mina andra ringar gav mig sådana känslor. Min nya Abelstedt-ring gjorde det. Och det gjorde han på ett ögonblick.

Min vän Mia sviker mig aldrig. Hon känner till de bästa produkterna! Och hon hade rätt igen.

Precis som Mia ville jag också ha något som skulle matcha min nya ring. Nu verkade alla smycken på Abelstedts webbplats plötsligt vara inom räckhåll. De bra priserna gjorde det möjligt.

Jag beställde en enkel silverring med stenar runt om som skulle sitta vid sidan av min andra ring. Den var så söt. Och med den köpte jag ett par haloörhängen, också i silver, för att matcha.

Ja, kvinnor väntar inte längre på att män ska köpa smycken till dem! Har jag rätt?

Utan att bli besviken gav de nya föremålen mig exakt samma hisnande upplevelse som det första köpet och Abelstedt blev mitt favorit smyckesmärke direkt.

Abelstedt smycken designas personligen av grundaren Julie Abelstedt, en söt, energisk och karismatisk tjej från Köpenhamn. Hon grundade varumärket 2015 och har sedan dess förbättrat sitt hantverk.

Jag började följa hennes arbete under ett halvår och blev alltmer imponerad av henne. Slutligen kunde jag inte låta bli att kontakta henne personligen.

När du köper kläder eller smycken brukar känslan av att de är helt nya börja avta redan under den första veckan. Den börjar likna dina andra ägodelar och du börjar leta efter nästa shoppingobjekt. Du vet vad jag menar, eller hur? Mina Abelstedt-smycken var inte alls sådana. De behöll sin glans och jag kände mig förnyad varje morgon när jag tog på dem. Det gör jag fortfarande. Så jag ville ta reda på vad Julie och Abelstedt-företaget gjorde som gjorde Abelstedt-smyckena så fantastiska.

Julie återkom till mig med det gulligaste svaret där hon förklarade skillnaden i hållbarhet jämfört med andra silversmycken. Jag ska försöka förklara de saker som jag minns så gott jag kan.

Silversmyckena är av massivt silver och är pläterade med rhodium medan de guldpläterade silversmyckena är pläterade med 18 karat guld. Pläteringen är extremt tjock, 10 mikron. Jag har hört mig för och det här är den tjockaste och mest hållbara plätering som jag har hört talas om hittills.

Det förklarade dock inte helt och hållet hur mina smycken fortfarande såg så nya ut efter flera månader (nu år). Men sedan introducerade Julie mig för något som kallas elektrobeläggning, vilket är en mycket högteknologisk process som ger smyckena en skyddande sköld. Inga genvägar togs.

Och varje enskild sten (antingen kristall, diamant eller safir) är omsorgsfullt satt i de olika delarna för hand för att säkerställa hållbarhet. Varenda en! Du kan själv kontrollera det: Abelstedt använder en massa stenar. Detta innebär att varje bit är unikt färdigställd för hand.

Jag får bara en liten bild av processen här. Allt är mycket tekniskt. De är så tekniska att du kan vara säker på att ingen annan än Abelstedts unika verkstad i Hongkong kan skapa sådana fantastiska smycken.

Det är onödigt att säga att jag gick därifrån helt överväldigad av vad Julie hade berättat för mig. Jag älskade mina Abelstedt-smycken innan, men jag blev ett fan för livet efteråt.

Allt detta hände för två år sedan. Jag är nu inne på min tionde pjäs (och det är fortfarande så många). Mia är på sin sjätte, men hon lånar min! Vi får båda komplimanger för våra smycken hela tiden.

Det var då jag bestämde mig för att donera alla mina andra smycken hemma till min lokala välgörenhetsbutik. Jag hade inget av det längre. Jag kunde inte matcha någon av dem utan att skapa en dålig kontrast till min klädsel. Ledsen, gamla bling.

Abelstedt är mitt favoritmärke för smycken och Julie är min favoritdesigner. Period. Och från vad jag personligen har bevittnat, när du väl har tagit på dig ett av deras plagg finns det ingen möjlighet att det inte kommer att bli ditt också.

Jag uppmanar dig att köpa ditt nästa smycke från Abelstedt. Den första uppackningen av din beställning (eller om du fått den i present) kommer att bli en magisk upplevelse som du aldrig kommer att glömma.

Du förtjänar det.

– Skrivet av en pålitlig Abelstedt-kund sedan två år tillbaka.

Snabb och säker leverans

Abelstedt teamet packar och skickar dina smycken så att du har det säkert inom:

Sverige: 2-4 arbetsdagar
Europa: 2-4 arbetsdagar
Resten av världen: 5-7 arbetsdagar

Återvända inom 30 dagar – inga frågor!

I det osannolika fallet att du vill returnera några av dina nya Abelstedt-artiklar kan du returnera alla oanvända varor inom 30 dagar. Se vår retursida för mer information.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies på denna webbplats för att anpassa din upplevelse och analysera vår trafik. Genom att klicka på 'Acceptera' samtycker du till användningen av alla cookies.

Julie Abelstedt
Vinn 4000 kr. av smycken
Jag ger bort en shoppingrunda varje månad till en lycklig Abelstedt Club-medlem. Anmäl dig nedan för att delta i den månatliga tävlingen.
Hitta din ringstorlek
Storlek Indre diameter (mm) Inre omkrets (mm) US storlek UK storlek
XXXS 16.3 52 6 L
XXS 17.0 54 7 N
XS 18.0 57 8 P
S 18.8 60 9 R
M 19.6 62 10 T
L 20.4 65 11 V
XL 21.2 67 12 X
XXL 21.8 70 13 Z
Hur man mäter

Bandmetoden

1. Ta tag i ett måttband, ett snöre eller en pappersremsa.

2. Vira den runt fingret du ska bära ringen på – om du skapar en ringstapel, fundera på var på fingret ringen ska sitta – och markera var den förenas med en penna.

3. Lägg ditt snöre eller pappersremsa på en plan yta och mät längden upp till märket med hjälp av en linjal. Använd tabellen ovan för att matcha måttet till närmaste Abelstedt ringstorlek.

Measure finger for ring size

Mät en existerande ring

1. Välj en ring som redan passar fingret bra.

2. Mät ringens innerdiameter i millimeter (mm).

3. Använd måtttabellen ovan för att matcha storleken på din ring till närmaste Abelstedt storlek i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt presenttips

  • If you’re between sizes, go for the larger size if the ring is wide and the smaller size if the ring is narrow.
  • There’s not a large difference between two subsequent sizes on the size chart. If in doubt, go with your gut. You can always exchange the size through our easy returns process.

Till din tjänst

Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa till. Chatta med oss live eller skicka ett mail till oss.

Hitta din ringstorlek
Storlek Inre diameter (mm) Inre omkrets (mm) US storlek UK storlek
XXS 15.3 48 4.5 I
XS 15.9 50 5.5 K
S 16.5 52 6 L
M 17.3 54 7 N
L 17.7 56 7.5 O
XL 18.5 58 8.5 Q
XXL 19.1 60 9 S
Hur man mäter

Bandmetoden

1. Ta tag i ett måttband, ett snöre eller en pappersremsa.

2. Vira den runt fingret du ska bära ringen på – om du skapar en ringstapel, fundera på var på fingret ringen ska sitta – och markera var den förenas med en penna.

3. Lägg ditt snöre eller pappersremsa på en plan yta och mät längden upp till märket med hjälp av en linjal. Använd tabellen ovan för att matcha måttet till närmaste Abelstedt ringstorlek.

Measure finger for ring size

Mät en existerande ring

1. Välj en ring som redan passar fingret bra.

2. Mät ringens innerdiameter i millimeter (mm).

3. Använd måtttabellen ovan för att matcha storleken på din ring till närmaste Abelstedt storlek i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt presenttips

  • If you’re between sizes, go for the larger size if the ring is wide and the smaller size if the ring is narrow.
  • There’s not a large difference between two subsequent sizes on the size chart. If in doubt, go with your gut. You can always exchange the size through our easy returns process.

Till din tjänst

Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa till. Chatta med oss live eller skicka ett mail till oss.

Du går miste om
Black Friday
30% RABATT PÅ ALLT
Prenumerera för tidig tillgång till rean.
Tack!
Du har nu tidig tillgång.
Kopiera rabattkoden nedan och få 30% rabatt på hela butiken!
BF100
black friday banner
Få 10% rabatt på första köp
Få tillgång till nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

10 % rabatt på ditt första köp - inget minimibelopp
Tack för att du är en del av vår smyckesvärld!
Kopiera rabattkoden nedan och få 10% rabatt på ditt första köp.
105ABEC