30-dagars returpolicy

2-4 dagars leverans - se alternativ

Enkel retur och byte

Den ultimata guiden till örhängen

Vissa kvinnor bär örhängen varje dag, medan andra bara bär dem vid speciella tillfällen. Oavsett vilket tillfälle det handlar om, här är din ultimata guide för att hitta det perfekta paret örhängen.
av
Julie Abelstedt
Grundare av Abelstedt

Vissa kvinnor bär örhängen varje dag medan andra bara bär dem vid speciella tillfällen. Men oavsett när du bär dem är det ingen tvekan om att örhängen är lockande och får dig att glänsa. Ett par eleganta örhängen kan lyfta ett par jeans och en enkel t-shirt till en ny nivå, pärlörhängen mjukar upp en arbetslook, och om du lägger till ett par stora statementörhängen kan du få även den tråkigaste tröja att se exklusiv ut.

Ett par statementörhängen har förmågan att få en frisyr att sjunga. Strandlockar är den perfekta frisyren för ett par guldringar, en hästsvans är den perfekta frisyren för långa stora örhängen och en fin knöl är perfekt för ett par diamantörhängen.

I den här guiden svarar jag på de vanligaste frågorna om örhängen. Om du redan har ett bra grepp om de praktiska sakerna kan du också läsa min andra guide om hur du staplar och stylar dina örhängen.

De två mest populära typerna av örhängen

 1. Ett par örhängen med en enskild diamant som hålls av 4 klämmor är den mest populära typen av örhängen.
 2. Ett par enkla band är alltid en succé. Den mest klassiska är en enkel guldring.

Tips för att köpa örhängen

Här är några enkla tips som du bör tänka på innan du köper örhängen:

 1. Tänk på var du vill bära örhängena. Om du har ett litet barn är dinglande örhängen inte ett bra val, eftersom det lilla barnet kan dra i dem.
 2. Silver och vitguld passar till ljus hud medan guldörhängen passar bra till mörkare hudtoner.
 3. Om du har känsliga öron bör du välja material som är minst benägna att orsaka irritation, t.ex. titan, sterlingsilver, guld eller kirurgiskt stål.
 4. Runda ansikten är vackra med längre örhängen, hjärtformade ansikten passar till hängande örhängen i form av en droppe, medan fyrkantiga ansikten passar bäst med runda eller ovala örhängen. Om du har ett ovalt ansikte passar alla örhängen perfekt till dig!

Typer av örhängen

Låt oss granska några olika örhängen. Jag har valt ut de mest populära och lagt in några inspirerande bilder som jag tycker passar utmärkt till varje typ av örhänge.

Örhängen med pärlor

Pärlörhängen är klassiker som smickrar alla och passar till de flesta klädesplagg och passar alla hudtoner. För att välja det bästa paret pärlörhängen som passar perfekt till form och stil finns här en liten guide om örhängen med pärlor och sötvattenspärlor.

Storlekar på pärlor

Pärlor finns i många olika storlekar. För vissa kan större pärlor bli tunga och obekväma i örat. Å andra sidan kan mindre pärlor vara för små för en vuxen.

Vilka pärlor ska du välja?

När det gäller de olika typerna av pärlörhängen som finns på marknaden har du en hel del valmöjligheter. Jag använder bara sötvattenspärlor när jag designar smycken, eftersom de är de mest exklusiva och har den vackraste färgen och finishen. Sötvattenspärlor är också de mest rena och sällsynta pärlorna. Sötvattenspärlor hittas vanligtvis i sjöar och floder i Asien. På senare år har kvaliteten på sötvattenspärlor förbättrats, vilket har lett till vackra pärlor som är renare, runda och mer glänsande än andra typer av pärlor. Sötvattenspärlor är vanligtvis mellan 5 och 10 mm stora, även om de ofta finns i större storlekar upp till 13 mm.

Kvaliteten på pärlörhängen

Pärlörhängen går ofta i arv från generation till generation och används vid speciella tillfällen. Med tanke på pärlans känslighet är det klokt att bära dem endast med jämna mellanrum. Ju mindre tid pärlörhängena utsätts för faror utanför smyckeskrinet, desto mindre riskerar de att bli repade eller skadade. Denna säkerhet är naturligtvis särskilt viktig för äldre eller dyrare pärlor.

Men vad är det för mening med att äga något vackert om du aldrig kommer att bära det? Det är sant att pärlor inte är lika starka som till exempel diamanter, vilket ökar risken för skador om de bärs varje dag. Men med rätt vård och försiktighet kan du hålla dina pärlor säkra och vackra, även vid daglig användning. Detta innebär dock att de måste hållas borta från kosmetika och säkra kemikalier samtidigt som de hålls säkra.

Det finns två typer av stilar när det gäller pärlörhängen:

Den klassiska och eleganta:

Om du vanligtvis bär sofistikerade kläder och minimalistiska klänningar på jobbet kan du inte göra fel med våra Abelstedt A pärlörhängen. Det här eleganta paret örhängen kan förhöja vilken affärslook som helst så att du ser professionell ut på jobbet samtidigt som du utstrålar elegans.

Den söta och lekfulla:

Pärlor är inte längre en symbol för konservativa och nedtonade klänningar. Om du vill ha en roligare och mer färgstark look kan du välja långa och stora pärlor som på bilden ovan.

Typer av örhängen

Långa örhängen

Långa örhängen som svänger från sida till sida ger en rolig och intensiv look som passar alla ansiktsformer. Om du ofta bär en hög hästsvans eller en updo kan långa örhängen vara ännu mer användbara. Och om du har långt hår ser de långa örhängena ännu mer eleganta ut. Piffa upp din vardagslook med ett par roliga och vackra örhängen, och var inte rädd för att välja färgade örhängen.

Stora örhängen

Är du en tjej som älskar stora örhängen? Jag är mig själv. Jag tycker att det säger en hel del om ens personlighet när man vågar ta på sig ett par stora statementörhängen. Och ordet ”stort!” definierar mycket väl vad statementörhängen är. Statement-örhängen är stora, djärva örhängen som fångar allas uppmärksamhet och gör ett uttalande.

Creoles och hoops

Ett av de mest populära örhängena är hoops, även kallade creoler. Öronringen är en klassiker för kvinnor i alla åldrar. Bågar har visat sig vara populära genom hela historien, från 60-talet till 90-talet, och är nu starkare än någonsin på modescenen. En hoop är faktiskt ett runt örhänge som är stängt hela vägen runt. Vissa finns dock med en liten öppning på baksidan.

Loopar har så många unika fördelar som andra örhängen inte har. Det skulle kunna vara det:

 1. För att dra uppmärksamhet till ditt ansikte
 2. En klassisk look som aldrig går ur tiden.
 3. Något som passar till alla tillfällen
 4. Om du är trött på att vara säker och vill ha en modigare look kan du ofta få dem i alla storlekar, så varför inte satsa på något stort och modigt?

Hur du stylar dina kreoler

Det är inte många som bär flera band på en gång, men det är definitivt en rolig look att prova om du gillar att leka med olika stilar. Om du har mer än en öronpiercing kan du använda en mindre ring i den ena och en större i den andra. Du kan gärna sätta den största bandet längst ner i örat för att få en mer balanserad look.

Jag har nyligen skrivit en hel guide om hur man sätter ihop och stylar örhängen, som du kan läsa här, där jag också förklarar och visar hur man sätter ihop många creoler på en gång.

Vilka örhängen passar din ansiktsform?

Låt mig ge dig några tips om hur du väljer det perfekta paret örhängen för din ansiktsform. Välj först örhängen som lyser upp ditt ansikte. Om du är en tjej med ett runt ansikte, ska du välja örhängen som är lite längre för att förlänga ditt ansikte. Om du däremot har ett långt ansikte kan du välja runda haloörhängen eller välja en örhängena i stället för ett hängande örhänge.

Hur du rengör dina örhängen

Det bästa sättet att rengöra dina örhängen är att blötlägga dem i tvål och vatten och sedan försiktigt borsta bort smuts och smuts med en mjuk tandborste. Skölj örhänget med vatten och klappa det försiktigt torrt. Om dina örhängen är guldpläterade rekommenderar jag dock inte att du blötlägger örhängena eftersom det kan förstöra själva guldpläteringen. Jag brukar rengöra alla mina smycken på en gång så att alla smycken håller sig skinande rena. Jag har skrivit en bra guide här som berättar exakt hur du rengör alla dina smycken, oavsett om de är av ädelmetall eller bara pläterat silver.

Är Abelstedts örhängen äkta och innehåller de nickel?

Alla våra örhängen är gjorda av ädelmetall, antingen rent sterling silver eller sterling silver pläterat med 18 karat guld med en tjock plätering. Och alla våra örhängen är nickelfria.

Köp örhängen i äkta silver

När du letar efter örhängen är en av dina största överväganden vilken metall du ska välja. Metallen är viktig eftersom den avgör utseendet och hållbarheten hos de örhängen du köper. Det bästa svaret på detta dilemma är sterling silver. Sterling silver är en legering som innehåller 92,5 % silver och 7,5 % andra metaller (vanligtvis koppar och ibland andra metaller som zink eller nickel). Anledningen till detta är att rent silver är för mjukt för att kunna formas och därför legeras det med andra metaller för att öka sin hållbarhet och styrka. Silver har många användningsområden, t.ex. för tillverkning av mynt, prydnadsföremål, verktyg och… smycken.

Vad betyder ”guldpläterad”?

Guldplätering innebär att endast smyckets yta är täckt med guld. Resten av smyckena kan vara tillverkade av andra metaller, t.ex. silver. På Abelstedt använder vi endast ädelmetaller i våra smycken, och därför hittar du endast guldpläterade silverörhängen i vår kollektion om du vill satsa på guldlooken.

När tar du ut dina nya örhängen?

Om du precis har fått ett hål i örat ska örhängena sitta på plats i 6 veckor. Om du har ett hål som sitter vid broskområdet ska de sitta kvar i 12 veckor innan du tar ut dem.

Vad är örhängen i 925 sterling silver?

Sterling silver, även känt som 925 sterling silver, är en metalllegering som används i smycken. Traditionellt består den av 92,5 % silver (Ag) och 7,5 % koppar (Cu). Ibland kan andra metaller stå för 7,5 %, men 925-märket anger alltid 92,5 % silverrenhet, vilket är den högsta kvaliteten och bästa sorten av silver.

Var köper du de billigaste örhängena?

Om du köper dina örhängen från Abelstedt kan du vara säker på att få dina örhängen till ett billigt pris jämfört med andra återförsäljare av smycken av samma kvalitet. Som smyckesmärke är vi en primär tillverkare utan dyra mellanhänder och vi kan därför minimera betydande kostnader, vilket för dig resulterar i ett bättre slutpris för bästa kvalitet.

Kan man bära örhängen varje dag utan att få inflammation i örat?

Så länge du ser till att det finns en god hygien runt örhängena kan du lätt låta dem sitta kvar. Det finns ingen gräns för hur länge du kan bära örhängen. Det finns dock vissa saker som du måste vara medveten om så att inflammation inte uppstår. Dina örhängen bör vara gjorda av ädelmetaller som silver och guld. På så sätt kan du försäkra dig om att du undviker oönskade allergiska reaktioner. Jag rekommenderar att du då och då rengör både örhängena och öronhålet för att förhindra att smuts sätter sig och skapar inflammation. Jag rekommenderar att du använder klorhexidin för att rengöra runt hålet.

Kan du sova med dina örhängen?

Om du sover med dina örhängen kan du förlora stenar, men du kan också skada örat eller själva örhängena. När du ligger på dina örhängen kan de böjas, särskilt om de är gjorda av ädelmetall som guld och silver, eftersom dessa metaller är mjuka och därför lättare kan böjas. Om dina örhängen har stenar i dem kan pressen röra sig och stenar kan falla ut. Men det är också bekvämare att sova utan örhängen, så för att få en bättre natts sömn rekommenderar jag att du tar ut dina örhängen och förvarar dem säkert i ditt smyckeskrin.

Kan sterling silver irritera örat?

Om du får en allergisk reaktion av sterling silver beror det vanligtvis på spår av nickel. Alla Abelstedts örhängen är nickelfria och uppfyller alla EU-normer. Kom dock ihåg att ta av örhängena då och då för att rengöra och polera dem. Om örat blir irriterat kan det bero på smuts som har suttit på örsnibben och sedan kommit in i örat. Se därför till att ta av dem och tvätta dem då och då.

Kan du bära dina silverörhängen varje dag?

Ju mer du bär sterling silver, desto mindre sannolikt är det att det börjar oxidera. Så sätt på dig örhängena och var inte rädd för att använda dem varje dag. Om du vill bära örhängen i sterling silver hela tiden är det en bra idé att köpa silverrengöringsmedel så att du kan hålla smuts och fett borta från dina örhängen och på så sätt behålla den vackra glansen.

Jag hoppas att den här guiden har hjälpt dig att hitta de perfekta örhängena. Se till att kolla in hela vår kollektion av örhängen i sterling silver där jag är övertygad om att du kommer att hitta det du söker. Om du har några frågor kan du alltid skriva till mig på chatten eller mejla.

Gå med i Julie Abelstedts smyckesvärld
Nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

Senaste Stories

Snabb och säker leverans

Abelstedt teamet packar och skickar dina smycken så att du har det säkert inom:

Sverige: 2-4 arbetsdagar
Europa: 2-4 arbetsdagar
Resten av världen: 5-7 arbetsdagar

Återvända inom 30 dagar – inga frågor!

I det osannolika fallet att du vill returnera några av dina nya Abelstedt-artiklar kan du returnera alla oanvända varor inom 30 dagar. Se vår retursida för mer information.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies på denna webbplats för att anpassa din upplevelse och analysera vår trafik. Genom att klicka på 'Acceptera' samtycker du till användningen av alla cookies.

Julie Abelstedt
Vinn 4000 kr. av smycken
Jag ger bort en shoppingrunda varje månad till en lycklig Abelstedt Club-medlem. Anmäl dig nedan för att delta i den månatliga tävlingen.
Hitta din ringstorlek
Storlek Indre diameter (mm) Inre omkrets (mm) US storlek UK storlek
XXXS 16.3 52 6 L
XXS 17.0 54 7 N
XS 18.0 57 8 P
S 18.8 60 9 R
M 19.6 62 10 T
L 20.4 65 11 V
XL 21.2 67 12 X
XXL 21.8 70 13 Z
Hur man mäter

Bandmetoden

1. Ta tag i ett måttband, ett snöre eller en pappersremsa.

2. Vira den runt fingret du ska bära ringen på – om du skapar en ringstapel, fundera på var på fingret ringen ska sitta – och markera var den förenas med en penna.

3. Lägg ditt snöre eller pappersremsa på en plan yta och mät längden upp till märket med hjälp av en linjal. Använd tabellen ovan för att matcha måttet till närmaste Abelstedt ringstorlek.

Measure finger for ring size

Mät en existerande ring

1. Välj en ring som redan passar fingret bra.

2. Mät ringens innerdiameter i millimeter (mm).

3. Använd måtttabellen ovan för att matcha storleken på din ring till närmaste Abelstedt storlek i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt presenttips

 • If you’re between sizes, go for the larger size if the ring is wide and the smaller size if the ring is narrow.
 • There’s not a large difference between two subsequent sizes on the size chart. If in doubt, go with your gut. You can always exchange the size through our easy returns process.

Till din tjänst

Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa till. Chatta med oss live eller skicka ett mail till oss.

Hitta din ringstorlek
Storlek Inre diameter (mm) Inre omkrets (mm) US storlek UK storlek
XXS 15.3 48 4.5 I
XS 15.9 50 5.5 K
S 16.5 52 6 L
M 17.3 54 7 N
L 17.7 56 7.5 O
XL 18.5 58 8.5 Q
XXL 19.1 60 9 S
Hur man mäter

Bandmetoden

1. Ta tag i ett måttband, ett snöre eller en pappersremsa.

2. Vira den runt fingret du ska bära ringen på – om du skapar en ringstapel, fundera på var på fingret ringen ska sitta – och markera var den förenas med en penna.

3. Lägg ditt snöre eller pappersremsa på en plan yta och mät längden upp till märket med hjälp av en linjal. Använd tabellen ovan för att matcha måttet till närmaste Abelstedt ringstorlek.

Measure finger for ring size

Mät en existerande ring

1. Välj en ring som redan passar fingret bra.

2. Mät ringens innerdiameter i millimeter (mm).

3. Använd måtttabellen ovan för att matcha storleken på din ring till närmaste Abelstedt storlek i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt presenttips

 • If you’re between sizes, go for the larger size if the ring is wide and the smaller size if the ring is narrow.
 • There’s not a large difference between two subsequent sizes on the size chart. If in doubt, go with your gut. You can always exchange the size through our easy returns process.

Till din tjänst

Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa till. Chatta med oss live eller skicka ett mail till oss.

Du går miste om
Black Friday
30% RABATT PÅ ALLT
Prenumerera för tidig tillgång till rean.
Tack!
Du har nu tidig tillgång.
Kopiera rabattkoden nedan och få 30% rabatt på hela butiken!
BF100
black friday banner
Få 10% rabatt på första köp
Få tillgång till nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

10 % rabatt på ditt första köp - inget minimibelopp
Tack för att du är en del av vår smyckesvärld!
Kopiera rabattkoden nedan och få 10% rabatt på ditt första köp.
105ABEC