30-dagars returpolicy

2-4 dagars leverans - se alternativ

Enkel retur och byte

Hur du staplar dina örhängen: En stilguide för kvinnor

Örhängen spelar en stor roll när det gäller att sätta ihop en look. Och ibland är det bättre att vara mer än så. I den här guiden går jag igenom de olika stilar som du kan göra när du staplar dina örhängen.
av
Julie Abelstedt
Grundare av Abelstedt

Örhängen spelar en stor roll när det gäller att sätta ihop en look. Det gäller inte bara din klädsel utan även ditt ansikte och din utstrålning. Örhängen har med tiden varit (och är fortfarande) den mest använda smyckeskategorin vid sidan av ringar. Jag tycker att det är klokt eftersom örhängen kan skapa balans i ansiktet. Dessutom är örhängena placerade så nära ögonen att de knappast kan förbises.

I den här guiden har jag samlat mina favoritlooks med örhängen som är sammansatta (eller ”staplade”) för att få en fin och feminin look samtidigt som du ser cool och trendig ut.

Hur du stylar dina örhängen har stor betydelse för hur du ser ut och vilka reaktioner du väcker hos andra. Detta gäller särskilt när du blandar och matchar olika örhängen. Att stapla örhängen är en modetrend som börjar bli stor och det är så logiskt eftersom det kan se fantastiskt snyggt ut!

Om du inte har flera piercings i varje öra är det mest vågade du kan göra att gå ut och skaffa dem.

Även om din egen stil och dina egna preferenser alltid bör styra dina val, är ny inspiration aldrig en dålig idé. Är du redo att ta reda på hur du ska stapla dina örhängen? Jag tycker personligen att den här guiden är värd sin vikt i guld, så läs vidare!

Ear Party med Heart Evangelista

Personligen tycker jag inte att man ska vara rädd för att gå nya vägar med sin sammansättning av örhängen. Jag har länge beundrat modebloggaren Heart Evangelista och har därför bestämt mig för att visa er inspiration genom hennes bilder eftersom hon inte bara rockar en säker look utan också vågar hoppa in i några vilda kompositioner som magiskt sett alltid ser fantastiska ut.

Stack små och klassiska örhängen

Vi känner alla till den mycket enkla och mest traditionella sammansättningen av små örhängen med antingen små stenar eller motiv som går från en stor storlek längst ner på örsnibben till den minsta längst upp på örat. Den här looken var förmodligen mest populär 2009, men den syns fortfarande eftersom den är lätt att styla och samtidigt fortfarande ser jättebra ut.

Eftersom örhängena är små ger det många möjligheter att experimentera utan att avslöja sig för mycket. Du kan till exempel kombinera två olika färger i samma stil och matcha den med din outfit.

Stack Colorful Hoops och Creoles

Socker, kryddor och massor av söta saker. ✨???? När det gäller att stapla, var inte rädd för att blanda och matcha olika stenar och stilar för att skapa en helt unik look.

Ovan kan du se en mängd olika creoler med diamanter, zirkoner och andra ädelstenar som sätts ihop utan färgkoordinering. Det enda som är samordnat är storlekarna så att den stora creolen sitter längst ner och den lilla längst upp.

Stapla små örhängen och örhängen

Om du vill ha en mer liten look kan du ta fram alla dina små örhängen och öglor. Du ska inte vara rädd för att sätta ihop både öronhängen och örhängen, särskilt inte när stilarna passar ihop. De här öglorna från vår kollektion är ett perfekt val för nästan alla örhängen.

När du inte ska stapla dina örhängen

Precis som med kläder vill du bära smycken som passar till tillfället. Viktigast av allt är att smyckenas standard ska motsvara klädernas standard. Vad jag menar med det är att om du ska gå på en examensfest, en familjeåterförening eller till och med ett arbetsrelaterat evenemang kommer du förmodligen att ha en mer formell klädsel – kanske en formell klänning eller något mer skräddarsytt som en skjorta och byxor. I det här fallet bör du förmodligen inte välja ett stort antal staplade örhängen, utan istället välja några få eller kanske bara ett enda örhänge. Här skulle jag naturligtvis välja ett par statementörhängen så att det inte blir för tråkigt. Välj stora örhängen som utstrålar exklusivitet.

En annan blandning av små öronpiggar och öglor

Varför inte vara lite vågad och välja något med kontrast? På bilden ovan kan du se att Heart Evangelista blandar både örhängen och små örhängen, och det mest häpnadsväckande är att hon har placerat dem i en ordning som inte ser organiserad ut, men som ändå ser vacker och elegant ut.

Om du gillar att experimentera med nya trender är det här definitivt en look för dig. Du kan också försöka blanda metaller. Detta har länge varit ett mode no-go, men nu är det något som fler och fler fashionistas provar eftersom det ger kontrast och jag tycker att det ser väldigt bra ut.

Så om du har flera olika metaller, var inte rädd för att blanda dem och bära ett par silverörhängen tillsammans med ett par guldörhängen. Samma sak gäller för stenarna – experimentera med att blanda och matcha olika färger på stenarna för att få fram en kombination som du gillar.

Hur man staplar långa örhängen

Är du redo att gå all in på en statement-look är den här typen av örhängen definitivt något för dig! Här är det viktigt att du väljer några hängsmycken som inte blir för stora och kolliderar med varandra när du sätter ihop dem. Du bör inte vara rädd för att blanda teardrop-formade hängsmycken med till exempel smaragdformade hängsmycken. Det kan helt enkelt ge en mer sprudlande och spännande look.

Stapla örhängen i samma färg

Enhetliga färgkombinationer är alltid en succé! Det behöver inte vara exakt samma färg, men välj gärna färger som ligger inom samma spektrum, till exempel rött och rosa eller ljusblått och mörkblått.

Personliga örhängen

Finns det något bättre än örhängen? JA… örhängen med betydelse. Smycken har med tiden varit en av våra viktigaste ägodelar eftersom de ofta ges i present, vid förlovning eller kanske till och med ärvs. Så varför inte försöka skapa en personlig stapel av olika örhängen? Det kan vara bokstäver till dem du bryr dig om eller små symboler som betyder något för dig.

Pärlörhängen

Älskar du pärlor? Om så är fallet, var inte rädd för att stapla dem på örat. Det kan vara både hängande stilar och örhängen. Du kan också få pärlband som är lätta att sätta ihop. Pärlörhängen skapar en feminin look och kan ge dina färgglada kläder en dämpare så att din stil verkar mer balanserad. Det finns många olika sorters pärlor, men välj äkta pärlor, t.ex. sötvattenspärlor, eftersom det är lätt att se skillnad på äkta och falska pärlor.

Jag hoppas att den här guiden har hjälpt dig lite på vägen till att stapla dina örhängen så att de passar dig. Tänk på att det är helt och hållet upp till dig att fatta ditt beslut. Så länge du har hjärtat med dig är staplingen av dina örhängen definitivt en succé. Slutligen, tveka inte att skriva på chatten om du vill ha mer vägledning för att hitta de perfekta örhängena och kom ihåg att kolla in vårt kompletta utbud av örhängen. Jag är säker på att du kommer att hitta några som är perfekta för dig!

Gå med i Julie Abelstedts smyckesvärld
Nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

Senaste Stories

Snabb och säker leverans

Abelstedt teamet packar och skickar dina smycken så att du har det säkert inom:

Sverige: 2-4 arbetsdagar
Europa: 2-4 arbetsdagar
Resten av världen: 5-7 arbetsdagar

Återvända inom 30 dagar – inga frågor!

I det osannolika fallet att du vill returnera några av dina nya Abelstedt-artiklar kan du returnera alla oanvända varor inom 30 dagar. Se vår retursida för mer information.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies på denna webbplats för att anpassa din upplevelse och analysera vår trafik. Genom att klicka på 'Acceptera' samtycker du till användningen av alla cookies.

Julie Abelstedt
Vinn 4000 kr. av smycken
Jag ger bort en shoppingrunda varje månad till en lycklig Abelstedt Club-medlem. Anmäl dig nedan för att delta i den månatliga tävlingen.
Hitta din ringstorlek
Storlek Indre diameter (mm) Inre omkrets (mm) US storlek UK storlek
XXXS 16.3 52 6 L
XXS 17.0 54 7 N
XS 18.0 57 8 P
S 18.8 60 9 R
M 19.6 62 10 T
L 20.4 65 11 V
XL 21.2 67 12 X
XXL 21.8 70 13 Z
Hur man mäter

Bandmetoden

1. Ta tag i ett måttband, ett snöre eller en pappersremsa.

2. Vira den runt fingret du ska bära ringen på – om du skapar en ringstapel, fundera på var på fingret ringen ska sitta – och markera var den förenas med en penna.

3. Lägg ditt snöre eller pappersremsa på en plan yta och mät längden upp till märket med hjälp av en linjal. Använd tabellen ovan för att matcha måttet till närmaste Abelstedt ringstorlek.

Measure finger for ring size

Mät en existerande ring

1. Välj en ring som redan passar fingret bra.

2. Mät ringens innerdiameter i millimeter (mm).

3. Använd måtttabellen ovan för att matcha storleken på din ring till närmaste Abelstedt storlek i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt presenttips

  • If you’re between sizes, go for the larger size if the ring is wide and the smaller size if the ring is narrow.
  • There’s not a large difference between two subsequent sizes on the size chart. If in doubt, go with your gut. You can always exchange the size through our easy returns process.

Till din tjänst

Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa till. Chatta med oss live eller skicka ett mail till oss.

Hitta din ringstorlek
Storlek Inre diameter (mm) Inre omkrets (mm) US storlek UK storlek
XXS 15.3 48 4.5 I
XS 15.9 50 5.5 K
S 16.5 52 6 L
M 17.3 54 7 N
L 17.7 56 7.5 O
XL 18.5 58 8.5 Q
XXL 19.1 60 9 S
Hur man mäter

Bandmetoden

1. Ta tag i ett måttband, ett snöre eller en pappersremsa.

2. Vira den runt fingret du ska bära ringen på – om du skapar en ringstapel, fundera på var på fingret ringen ska sitta – och markera var den förenas med en penna.

3. Lägg ditt snöre eller pappersremsa på en plan yta och mät längden upp till märket med hjälp av en linjal. Använd tabellen ovan för att matcha måttet till närmaste Abelstedt ringstorlek.

Measure finger for ring size

Mät en existerande ring

1. Välj en ring som redan passar fingret bra.

2. Mät ringens innerdiameter i millimeter (mm).

3. Använd måtttabellen ovan för att matcha storleken på din ring till närmaste Abelstedt storlek i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt presenttips

  • If you’re between sizes, go for the larger size if the ring is wide and the smaller size if the ring is narrow.
  • There’s not a large difference between two subsequent sizes on the size chart. If in doubt, go with your gut. You can always exchange the size through our easy returns process.

Till din tjänst

Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa till. Chatta med oss live eller skicka ett mail till oss.

Du går miste om
Black Friday
30% RABATT PÅ ALLT
Prenumerera för tidig tillgång till rean.
Tack!
Du har nu tidig tillgång.
Kopiera rabattkoden nedan och få 30% rabatt på hela butiken!
BF100
black friday banner
Få 10% rabatt på första köp
Få tillgång till nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

10 % rabatt på ditt första köp - inget minimibelopp
Tack för att du är en del av vår smyckesvärld!
Kopiera rabattkoden nedan och få 10% rabatt på ditt första köp.
105ABEC