30-dagars returpolicy

2-4 dagars leverans - se alternativ

Enkel retur och byte

Idéer till förslag: 27 sätt att föreslå din partner

Öppna ditt hjärta och ge din partner den största kärleksförklaringen någonsin.
av
Julie Abelstedt
Grundare av Abelstedt

Att ställa den stora frågan till din partner är ett ögonblick som har stor betydelse och kommer att vara ett fantastiskt minne för er båda. Jag förstår att det kan vara svårt att komma på en bra idé om hur man ska fria så att ögonblicket blir minnesvärt och romantiskt. Alla par är olika och att fria är en mycket personlig sak, så se till att göra ögonblicket så personligt och romantiskt som möjligt. Då är jag säker på att du kommer att få ett stort ”JA”!

Ett förslag behöver inte vara stressigt, kosta dig en förmögenhet eller vara komplicerat. Här är 27 av mina bästa idéer som du kan inspireras av.

Romantiska idéer till frieri

1. Kom ihåg att ställa frågan med en vacker förlovningsring!

Hitta våra mest populära förlovningsringar här.

2. Ta med henne till ett ställe hon älskar

Finns det något ställe som du vet att hon älskar? Det kan vara en plats i en park på en särskild bänk som hon älskar att sitta på. Eller finns det kanske en plats som hon skulle vilja besöka? Försök höra om det finns någon plats som hon alltid har drömt om att besöka och planera en liten utflykt tillsammans.

3. Fria efter en vandring i bergen

Om ni båda är vandringsentusiaster och älskar naturen kan detta vara en perfekt idé för er. Jag kan föreställa mig en uppvaktning på toppen av ett berg – bara ni två, långt borta från buller och andra störande element. Att fria direkt efter att ha besegrat ett berg och njutit av den spektakulära utsikten är helt enkelt oöverträffat.

4. Fria på hotellrummet

Om ni redan har planerat en resa tillsammans kan det vara ett självklart tillfälle att fria på hotellrummet. Om du har lite extra pengar på fickan kan du ibland få hotellpersonalen att dekorera rummet med ljus, rosenblad, champagne osv. Kom bara ihåg förlovningsringen!

Om du har möjlighet kan du också dekorera rummet själv utan att hon ser det. Det kan vara när hon är på shoppingtur eller på gymmet. Försök att se om du kan boka ett hotellrum med balkong. Det är superromantiskt att lägga ljus och rosenblad som följer ut till balkongen där du står i dina finaste kläder redo att ställa frågan. Du kan också ordna en privat middag på din terrass om hotellet erbjuder det.

Idéer till privata förslag

5. Fria under en privat middag

Det här är alltid en succé! Planera en privat middag ute på vattnet, på en vacker klippa eller i naturen under en stor bok. Be en servitör eller dina vänner ställa upp den och ordna den åt dig. Medan ni njuter av det vackra landskapet kan ni njuta av varandra med ljus och champagne.

6. Förslag på taket

Detta är förmodligen ett av de mest populära sätten att fria och jag förstår till 100 procent varför. Det är superromantiskt att komma närmare himlen tillsammans på taket av en byggnad. Gör det personligt och ordna kanske en middag med ljus och rosenblad. Du kan också låta bli middagen och skapa en stor cirkel av rosenblad där du står redo att fria när hon kommer fram.

Kreativa förslagsidéer

7. Gör ett personligt pussel

Det finns många webbplatser där du kan göra ditt eget personliga pussel. Föreslå en kväll med rödvin och pussel på golvet med många kuddar och ljus. Gör ett pussel som sätter ihop den stora frågan i bokstäver. När den väl är monterad kan du ställa den stora frågan till henne.

8. Skriv en personlig sång

Musik väcker känslor, vare sig du gillar det eller inte. Så varför inte be någon att spela en låt under sessionen? Det kan vara en kärlekssång som beskriver hur du känner eller en låt som är ”din låt”. Eller ännu bättre: Skriv en låt själv så att den blir ännu mer personlig.

9. Fria på Alla hjärtans dag

Kanske är den 14 februari den perfekta dagen för dig! Varför inte ge henne en liten vink varje dag med ett sött meddelande fram till den 14:e, då du ger henne ett ännu bättre meddelande: du ber henne gifta sig med dig?

10. Gör en skattjakt

Gör en skattjakt i grannskapet med många roliga ledtrådar och tips som din partner kan lösa. Den sista ledtråden leder henne till dig där du står och väntar med en ring på ditt knä.

11. Tänd upp natten och fria vid brasan

Att tända en brasa en kall sommarkväll är en annan idé för en romantisk kväll där ni kan vara intima och njuta av varandra medan ni värmer varandra med de varma lågorna från elden. Om det behövs, be dina vänner att tända fyrverkerier efter att hon har sagt ja.

12. Skriv den stora frågan med mat

Om ni båda är matälskare är detta en lysande idé. Be din favoritrestaurang att skriva frågan med chokladsås på dina efterrättstallrikar. Kanske kan du få dem att lägga ringen i botten av champagnen. Eller vad sägs om att få det skrivet på din pizza? Jag rekommenderar inte att du lägger ringen i en chokladkaka eller annan mat med risk för att din partner sväljer den.

13. ”Vill du gifta dig med mig?”-kaffemugg

Gå in på Amazon eller Vistaprint och köp en ”Vill du gifta dig med mig?”-mugg. Gör en stor kopp choklad när du sitter på terrassen en sval kväll eller runt elden i trädgården.

14. Återskapa din första dejt (eller den bästa dejt du haft)

Minns du din första dejt? Visst kan du det. Varför inte återuppleva dagen igen och avsluta den med att ge henne ringen och ställa den stora frågan? Om er första dejt bestod av en promenad och en glass, varför inte gå samma väg och beställa samma glass? Jag är ganska säker på att ni båda kommer att ha samma känsla som när ni träffades för första gången. Det blir en mycket romantisk miljö för ett mycket romantiskt frieri.

Idéer till offentliga förslag

15. Involvera din familj och dina vänner

Varför inte fira det stora ögonblicket med dem ni båda älskar direkt efter att hon har sagt ja? Bjud in vänner och familj och låt dem komma in direkt efter det stora ögonblicket. Du kan också göra dem till en del av själva frieriet genom att hålla upp skyltar med texten ”Vill du gifta dig med mig?”. Men innan du går på den här idén bör du ta reda på om din partner föredrar något där andra människor är inblandade.

16. Fria till henne på Disneyland

Om din partner älskar Disney kan det vara en bra idé att bjuda in henne till Disneyland och fria till henne på den bästa platsen – framför slottet.

17. Ställ upp i nöjesparken

Vad sägs om att ställa frågan i en berg- och dalbana med din bättre hälft och dina vänner som håller upp skyltar när bilden tas? När ni går ner tillsammans och ser bilden kommer hon att se frågan och förhoppningsvis ge dig ett stort ”JA”. En extra bonus är att du kan köpa bilden som ett evigt minne av er förlovning.

18. Besök ett museum

Finns det något mer romantiskt än ett frieri framför en av de mest populära kärleksmålningarna? Besök ditt favoritmuseum eller planera en resa till det museum du alltid drömt om att besöka.

19. Fria på nyårsafton

3, 2, 1… Det måste vara en nedräkning för att börja året med din nya fästmö. Smyg iväg tillsammans strax före midnatt till en privat plats med massor av champagne och nyårskyssar. Det bästa av allt är alla fyrverkerier som kommer att ta ögonblicket till helt nya höjder.

Idéer för semesterförslag

20. Fria under den perfekta semestern

Finns det någon plats på din lista som du alltid har velat besöka? Det mest populära sättet att fria är att resa. På semestern är ni ofta bara ni två, bort från vardagens buller. Se till att ni ordnar resan tillsammans så att hon inte misstänker att du vill fria till henne. Mitt viktigaste råd är att ALLTID lägga ringen i handbagaget och inte i resväskan!

Idéerna är många, men fundera i förväg på vad ni två gillar. Är det kanske att titta på solnedgången på stranden tillsammans? Är det en båtresa till en privat liten ö? Eller är det ett besök på en restaurang som du länge har tittat på på den specifika destinationen? Om dina favoritplatser ligger i Europa är Paris, framför Eiffeltornet, en bra idé. Kanske är du mer intresserad av naturen och kan besöka en plats där norrskenet är synligt.

21. Fria på stranden

När du åker till en exotisk plats är det en bra idé att göra frieriet på stranden. Be hotellet ställa upp en vacker miljö med kuddar, filtar och champagne och njut av en privat eftermiddag tillsammans vid vattnet där du ger henne ringen följt av en romantisk privat middag arrangerad av hotellet. Du kan till och med packa bilen själv med filtar och kuddar och göra din egen picknick vid vattnet. Ni kan eventuellt be en fotograf att ta bilder av er i hemlighet så att ni kan bära minnena för evigt.

22. Förslag på flygplatsen

Om du hämtar din flickvän på flygplatsen efter en flygresa kan du vara redo när hon kommer med en stor skylt med ditt namn och ett ”Mrs.” framför hennes förnamn följt av ett frågetecken. Ner på knä när hon kommer och se hennes ansikte medan folk runt omkring dig börjar klappa och jubla.

23. Fria i en varmluftsballong

Planera en ballongtur och se staden från luften. Du kan eventuellt göra det i slutet av dagen så att du kan koppla av under en vacker solnedgång. Berätta för din bättre hälft att det kan vara ett bra semesterförslag så att hon inte blir misstänksam.

24. Ställ fram ett frieri i det romantiska Venedig

Venedig är en stad som bara utstrålar romantik. Planera en båttur i en privat gondol och njut av staden och varandra från vattnet. I slutet av resan kan du ta fram ringen och överraska henne.

25. Ställ upp i skidbacken

Om ni båda älskar skidåkning är detta en perfekt idé för er. Du kan eventuellt skriva frågan i snön så att hon kan se den från luften när du tar skidliften. Se bara till att hon inte ramlar av hissen av ren upphetsning!

Lätta sätt att lägga fram ett förslag

26. Låt husdjuret hjälpa dig

Vem kan motstå djur? Låt din hund eller katt bära ringen runt sitt halsband eller ge dem en liten t-shirt med texten ”Vill du gifta dig med mig?”. Om hon alltid har velat ha en hund eller katt kan du överraska henne med en valp där ringen sitter i halsbandet. Hur fint skulle det inte vara? Detta måste vara min personliga favorit.

27. Ställ upp på karusellen

Naturligtvis är inte alla åkattraktioner och rutschkanor lika bra för situationen, eftersom du helst vill undvika att ringen flyger ur handen när du tar ut den. Men kanske är den klassiska ballonggungan eller djurkarusellen ett bra ställe att ställa frågan på.

Vanliga frågor om förslaget

Vad kan jag föreslå med?

Det traditionella valet är en förlovningsring med en diamant eller safir i mitten, men kom ihåg att din förlovning handlar om dig och ditt unika förhållande, så fantasin sätter inga gränser.

Vad ska jag säga när jag friar?

Öppna ditt hjärta och ge din partner den största kärleksförklaringen någonsin. Berätta för henne varför det ska vara ni två och varför du är den lyckligaste personen i hela världen.

Varför går du ner på ett knä när du friar?

Att knäböja är en tradition som går tillbaka till medeltiden då riddare gick ner på knä för att visa respekt för kungligheterna. Böjning och knäböjning är tecken på hängivenhet och respekt.

Kan jag fria utan en ring?

De flesta föredrar att få en ring eftersom det är en tradition, men regler är till för att brytas. Gör det som känns rätt för dig. Om du helt enkelt inte kan vänta tills du har en ring, så säger jag ”bara gör det”.

Kan en kvinna fria till en man?

År 2022 kan en kvinna naturligtvis fria till sin man. Alla kön kan fria till alla kön. Vi lever i en värld där män och kvinnor är jämlika, och med kärlek är inget rätt eller fel.

Jag hoppas att dessa idéer har varit till hjälp och att du kanske har hittat den perfekta idén för ditt frieri. Jag är säker på att du kommer att få ett stort ”JA”. Lycka till!

P.S. Om du inte har hittat den perfekta ringen än, se till att kolla in hela vårt utbud av förlovningsringar. Alla Abelstedts förlovningsringar består i allmänhet av vitguld eller guld med diamanter och en safir i mitten av alla typer av slipningar. Om du vill ha en diamant som mittsten är det säkert möjligt. Allt du behöver göra är att klicka på ”begär en diamantcenterston” under produkten så återkommer jag till dig med ett kostnadsfritt erbjudande. Om du vill ha en helt unik design enligt dina egna önskemål och drömmar är det också möjligt. Skriv bara på chatten så kommer du i kontakt med mig eller någon av våra andra designexperter.

Gå med i Julie Abelstedts smyckesvärld
Nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

Senaste Stories

Snabb och säker leverans

Abelstedt teamet packar och skickar dina smycken så att du har det säkert inom:

Sverige: 2-4 arbetsdagar
Europa: 2-4 arbetsdagar
Resten av världen: 5-7 arbetsdagar

Återvända inom 30 dagar – inga frågor!

I det osannolika fallet att du vill returnera några av dina nya Abelstedt-artiklar kan du returnera alla oanvända varor inom 30 dagar. Se vår retursida för mer information.

Vi värdesätter din integritet

Vi använder cookies på denna webbplats för att anpassa din upplevelse och analysera vår trafik. Genom att klicka på 'Acceptera' samtycker du till användningen av alla cookies.

Julie Abelstedt
Vinn 4000 kr. av smycken
Jag ger bort en shoppingrunda varje månad till en lycklig Abelstedt Club-medlem. Anmäl dig nedan för att delta i den månatliga tävlingen.
Hitta din ringstorlek
Storlek Indre diameter (mm) Inre omkrets (mm) US storlek UK storlek
XXXS 16.3 52 6 L
XXS 17.0 54 7 N
XS 18.0 57 8 P
S 18.8 60 9 R
M 19.6 62 10 T
L 20.4 65 11 V
XL 21.2 67 12 X
XXL 21.8 70 13 Z
Hur man mäter

Bandmetoden

1. Ta tag i ett måttband, ett snöre eller en pappersremsa.

2. Vira den runt fingret du ska bära ringen på – om du skapar en ringstapel, fundera på var på fingret ringen ska sitta – och markera var den förenas med en penna.

3. Lägg ditt snöre eller pappersremsa på en plan yta och mät längden upp till märket med hjälp av en linjal. Använd tabellen ovan för att matcha måttet till närmaste Abelstedt ringstorlek.

Measure finger for ring size

Mät en existerande ring

1. Välj en ring som redan passar fingret bra.

2. Mät ringens innerdiameter i millimeter (mm).

3. Använd måtttabellen ovan för att matcha storleken på din ring till närmaste Abelstedt storlek i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt presenttips

  • If you’re between sizes, go for the larger size if the ring is wide and the smaller size if the ring is narrow.
  • There’s not a large difference between two subsequent sizes on the size chart. If in doubt, go with your gut. You can always exchange the size through our easy returns process.

Till din tjänst

Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa till. Chatta med oss live eller skicka ett mail till oss.

Hitta din ringstorlek
Storlek Inre diameter (mm) Inre omkrets (mm) US storlek UK storlek
XXS 15.3 48 4.5 I
XS 15.9 50 5.5 K
S 16.5 52 6 L
M 17.3 54 7 N
L 17.7 56 7.5 O
XL 18.5 58 8.5 Q
XXL 19.1 60 9 S
Hur man mäter

Bandmetoden

1. Ta tag i ett måttband, ett snöre eller en pappersremsa.

2. Vira den runt fingret du ska bära ringen på – om du skapar en ringstapel, fundera på var på fingret ringen ska sitta – och markera var den förenas med en penna.

3. Lägg ditt snöre eller pappersremsa på en plan yta och mät längden upp till märket med hjälp av en linjal. Använd tabellen ovan för att matcha måttet till närmaste Abelstedt ringstorlek.

Measure finger for ring size

Mät en existerande ring

1. Välj en ring som redan passar fingret bra.

2. Mät ringens innerdiameter i millimeter (mm).

3. Använd måtttabellen ovan för att matcha storleken på din ring till närmaste Abelstedt storlek i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt presenttips

  • If you’re between sizes, go for the larger size if the ring is wide and the smaller size if the ring is narrow.
  • There’s not a large difference between two subsequent sizes on the size chart. If in doubt, go with your gut. You can always exchange the size through our easy returns process.

Till din tjänst

Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa till. Chatta med oss live eller skicka ett mail till oss.

Du går miste om
Black Friday
30% RABATT PÅ ALLT
Prenumerera för tidig tillgång till rean.
Tack!
Du har nu tidig tillgång.
Kopiera rabattkoden nedan och få 30% rabatt på hela butiken!
BF100
black friday banner
Få 10% rabatt på första köp
Få tillgång till nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

10 % rabatt på ditt första köp - inget minimibelopp
Tack för att du är en del av vår smyckesvärld!
Kopiera rabattkoden nedan och få 10% rabatt på ditt första köp.
105ABEC