Snabb och säker leverans
Återvänd julklappar till 30/01-2023
★★★★★ Trustpilot

Billiga förlovningsringar: Hur man hittar en vacker förlovningsring för mindre

En förlovningsring är ett av livets mest unika och betydelsefulla inköp. Men det betyder inte att du måste tömma plånboken. I den här guiden förklarar jag hur du kan köpa den perfekta förlovningsringen för mindre pengar.
av
Julie Abelstedt
Grundare av Abelstedt

En förlovningsring är ett av livets mest unika och betydelsefulla inköp. Den symboliserar ditt förhållande och det speciella band som du delar med din bättre hälft. Det är därför viktigt att hitta en ring med lång hållbarhet.

Men det betyder inte att du måste tömma plånboken. Det finns många prisvärda alternativ för förlovningsringar och sätt att sänka priset utan att offra skönhet.

Oavsett vad du planerar att spendera på en förlovningsring kan den här guiden hjälpa dig att få ut det mesta av din budget.

Först ska du fastställa din budget för en förlovningsring

Ta reda på hur mycket du vill spendera på en förlovningsring. Du kanske har hört någonstans (i filmer) att du måste spendera två månadslöner. Men det är en berättelse som diamantindustrin har skapat som ett marknadsföringsknep. Använd i stället ett belopp som passar bäst för din ekonomiska situation. Tänk på hur mycket du tjänar efter utgifter som hyra och försäkringar. Bestäm en summa som du har rimligt råd med och som uppfyller vissa (eller alla) av din partners förväntningar. Kom ihåg att syftet är viktigare än priset. Du kan hitta en vacker ring för nästan vilken budget som helst.

Satsa på flera små diamanter i stället för en stor diamant

Även om det kan vara naturligt att leta efter en diamant eller safir på 1 eller 2 karat, kan det vara bättre att fokusera på flera små diamanter när du letar efter den perfekta designen. Om du vill ha en ring som får folk att vända på huvudet men inte har råd att investera i en diamant eller safir på 1 eller 2 karat, rekommenderar jag att du väljer en halo design. En halo är en ring av diamanter runt den centrala stenen. På Abelstedt är vårt mest populära val dubbel halo, dvs. att två halos omger mittstenen. Små diamanter är alltid billigare än stora, och prisskillnaden kan därför vara betydande utan att det påverkar storleken på förlovningsringens krona.

Sikta på VS1, VS2 eller SI1: En diamants klarhet anger hur många fläckar och inneslutningar den har. Klarheten rankas på en skala från Internt felfritt (IF) till Inkluderad 2 (I2). Istället för att betala mer för bättre klarhet är det bättre att spendera dina pengar på en av de fyra K:n som påverkar diamantens skönhet mer, t.ex. slipningen. Du kan vanligtvis hitta en ren diamant (med ögat), vilket innebär att inga brister är synliga för blotta ögat i klarheten VS1 eller VS2. Du kanske till och med hittar en iögonfallande diamant i SI1-serien. Kort sagt, det finns ingen anledning att spendera dina pengar på en FL- eller VVS1-diamant om du hellre vill spara lite.

Betala inte mer än du behöver för färg

Diamantens färg anger hur vit eller färglös den är, och den klassificeras på en skala från D till Z, där Z är en diamant med en märkbar gul eller brun nyans. Vanligtvis kan du hitta en diamant som ser vit ut i intervallet G till I. Spara dina pengar i stället för att betala mer för en D- eller E-färgad diamant. Du kanske till och med kan hitta en J- eller K-färgad diamant som ser färglös ut. Detta gäller särskilt om du köper en ring i guld i stället för vitguld. Diamanten ska se vit ut i förhållande till själva ringen, så en mörkare ring får diamanten att verka ljusare. Till exempel ser en J-färgad diamant vit ut i en guldtapp. Istället för att betala för en E-färgad diamant, som snabbt kan kosta tusentals kronor mer, kan du köpa en J-färgad diamant som fortfarande ser otroligt vit ut.

Välj en safir som mittsten i din förlovningsring

Mitt allra bästa råd är att du ska få bort idén om att mittstenen måste vara en diamant. Alternativt är safir det självklara valet. Du kan hitta safirer i alla regnbågens färger och kvaliteter, vanligtvis för en tredjedel av priset på en diamant.

Historiskt sett är safiren verkligen inte ett stort steg ner från diamanten. På Mohs hårdhetsskala är safiren 9, vilket är en extrem hårdhet som närmar sig diamanten. Av dessa skäl erbjuder vi safirer i alla våra förlovningsringar som standard för en central sten omgiven av diamanter. Men om du vill ha en diamant som mittsten är det också möjligt genom att begära det på chatten eller via e-post.

Köp din förlovningsring på nätet

Att köpa din förlovningsring på nätet ger dig stora fördelar. Det finns ett större utbud på nätet, vilket ger dig fler valmöjligheter för mindre pengar. Förlovningsringar som du kan hitta på nätet är vanligtvis 30-40 % billigare än vad du kan hitta i butik. Se bara till att handla hos en välrenommerad online-leverantör så att du kan känna dig säker innan du köper.

Välj 14K guld

Platina är den dyraste ädelmetallen för förlovningsringar och det är inte nödvändigt. Vitguld, roséguld och gult guld är alla vackra alternativ som håller för daglig användning. 14 karat och 18 karat guld liknar varandra, men 14 karat guld är billigare eftersom det innehåller mindre guld. Att välja en 14 karat guldkvalitet är ett uppenbart sätt att spara på priset utan att ge avkall på kvaliteten. Tvärtom blir din ring hårdare mot repor och repor. Jag kan också rekommendera 10 karat, som också kan väljas när du handlar förlovningsringar här på Abelstedt.

Jag hoppas att den här guiden har kunnat hjälpa dig lite på vägen mot att hitta en förlovningsring till din bättre hälft inom en budget som passar dig. Tänk på att det är helt och hållet upp till dig att fatta ditt beslut. Så länge du har ditt hjärta med dig kommer hon att bli överlycklig. Slutligen, tveka inte att skriva på chatten om du vill ha mer vägledning för att hitta den perfekta förlovningsringen. Då löser vi det tillsammans.

Gå med i Julie Abelstedts smyckesvärld
Nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

Senaste Stories

Dina Black Friday frågor besvarade
Black Friday 2022 kommer att bli en enorm.
Vad du bör veta innan du köper en förlovningsring
Här är allt du behöver veta innan du köper en förlovningsring - från storlek, pris och material.
Den ultimata guiden till förlovningsringar
Att köpa en förlovningsring kan vara en skrämmande uppgift. I den här ultimata guiden om förlovningsringar går jag igenom allt du behöver veta innan du köper hennes perfekta ring.
Den ultimata guiden till örhängen
Vissa kvinnor bär örhängen varje dag, medan andra bara bär dem vid speciella tillfällen. Oavsett vilket tillfälle det handlar om, här är din ultimata guide för att hitta det perfekta paret örhängen.
Idéer till förslag: 27 sätt att föreslå din partner
Öppna ditt hjärta och ge din partner den största kärleksförklaringen någonsin.
De mest populära förlovningsringarna enligt våra uppgifter
Min senaste undersökning visade några förväntade och några överraskande resultat.

Shoppa efter kategori

Du går miste om
Black Friday
30% RABATT PÅ ALLT
Prenumerera för tidig tillgång till rean.
Tack!
Du har nu tidig tillgång.
Kopiera rabattkoden nedan och få 30% rabatt på hela butiken!
BF100
Julie Abelstedt
Få 10% rabatt på första köp
Få tillgång till nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

10 % rabatt på ditt första köp - inget minimibelopp
Tack för att du är en del av vår smyckesvärld!
Kopiera rabattkoden nedan och få 10% rabatt på ditt första köp.
105ABEC