Snabb och säker leverans
Återvänd julklappar till 30/01-2023
★★★★★ Trustpilot

Anledningar till varför du bör handla silversmycken

Sterlingsilver är en sofistikerad och mångsidig ädelmetall som ger upphov till de vackraste och mest eleganta smyckena.
av
Julie Abelstedt
Grundare av Abelstedt

Bör du välja smycken i sterling silver?

Sterlingsilver är en sofistikerad och mångsidig ädelmetall som kan användas för att skapa de vackraste och mest eleganta smycken. Sterling silver är en metall som består av rent silver och andra spårmetaller. Sterling silver är här för att stanna och skapades faktiskt på grund av många problem med att rent silver är en mycket mjuk metall, vilket resulterade i slitna och sårbara smycken.

Sterling silver skapades som en unik och glittrande lösning för det mjuka silvret, vilket har lett till att sterling silver idag är en av de mest utvalda metallerna vid tillverkning av lyxiga smycken av hög kvalitet.

Fördelen med att köpa smycken av sterling silver är därför bland annat smyckets starka hållbarhet och lätthet. Dessutom är materialet extremt lätt vilket gör det bekvämt att bära varje dag för en vacker och komplett look.

Sterling Silver jämfört med andra metaller

När det gäller smycken är de tre mest använda metallerna platina, guld och silver. Det finns dock några punkter där sterling silver sticker ut.

När det gäller funktionalitet är sterling silver klart att föredra eftersom både sterling silver och vitguld är mycket starkare metaller än till exempel platina som är mycket mjukt och lätt kan repas eller skadas. Dessutom har sterlingsilver ofta en ljusare och finare ton i sitt utseende jämfört med vitguld, vilket gör silversmycken i sterlingsilver till ett tidlöst och elegant val. Sterling silver är en av de lättaste metallerna som finns, vilket gör smyckena till ett extremt lätt och vackert val som kan användas både dagligen och vid speciella evenemang.

Med sin vackra lyster och höga kvalitet är sterling silver i stort sett den mest prisvärda ädelmetallen på marknaden, vilket gör det möjligt att köpa unika lyxiga smycken till ett överkomligt pris.

Fördelar med att välja sterling silver

Örhängen i sterling silver: Örhängen i sterlingsilver är bästsäljare: örhängen i sterlingsilver är bästsäljare. Du får inte bara de vackraste och mest gnistrande örhängena – de är också robusta och starka nog att tåla att böjas.

Halsband i sterling silver: Ett halsband i sterling silver är ett praktiskt och vackert val som kan bäras varje dag i många år framöver. Halsbandet är tillverkat av ett solidt material som inte är lätt att repa eller spricka, vilket gör det till ett utmärkt val.

Ringar i sterling silver: När det gäller ringar är det otroligt viktigt och avgörande att de kan bäras dagligen utan att man behöver oroa sig särskilt mycket för att bära ringen. Ringar av sterling silver är att föredra eftersom de är extremt hållbara. Ringarna är lätta att bära och behåller sin form även om de bärs dagligen.

Sterling silverarmband: Det spelar ingen roll om du gillar massiva armband eller fina kedjor. Ett elegant och vackert armband kan ge varje look den sista touchen – men om armbandet är skadat eller böjt försvinner snabbt dess utstrålning. Därför är det alltid en bra idé och en fördel att välja sterling silver eftersom ädelmetallen avsevärt ökar hållbarheten hos alla typer av armband – både tunga och massiva armband och fina små kedjor. På så sätt kan du bära dina vackra och glittrande armband varje dag.

Genom att välja smycken i sterling silver får du ett helt vackert, prisvärt och extremt funktionellt smycke som kan bäras till alla tillfällen, dag som natt!

Sterling silver gör att du kan hitta de smycken du drömt om utan att kompromissa med din budget.

Livslängd och hållbarhet

Som nämnts tidigare lyckas smycken av sterling silver behålla sin vackra lyster och form vid daglig användning, vilket gör smyckena till ett måste för alla smyckesälskare.

Vackra och eleganta smycken går aldrig ur tiden. Och om du tar hand om den kan den hålla i flera generationer och vara med dig för alltid.

Allergivänlig

Många människor lider av nickelallergi eller andra former av allergi mot olika metaller som förekommer i olika smycken. Då är sterling silver ett bra val när det gäller allergivänliga smycken. Smyckena kan bäras dagligen utan större risk för allergiska reaktioner.

Ett tidlöst val

Sterling silver gör att du kan följa de senaste trenderna och tendenserna utan att bryta din budget. Strålningen och glansen i ett smycke av sterling silver gör att smycket förblir tidlöst, elegant och strålande genom tiderna. Dessutom är silver en vacker och universell färg som passar tidlöst till alla looks och kan användas till allt i din garderob.

Oavsett om du är inbjuden till ett stort evenemang, bröllop, födelsedag eller bara en kopp kaffe med en kär vän, kan vackra smycken av sterling silver alltid få dig att se perfekt sammansatt, vacker och gnistrande ut.

Dessutom passar den neutrala och fina silverfärgen vackert i kontrast till andra smyckesmetaller som vitguld, vilket gör det möjligt att kombinera och stapla de olika smyckeskombinationerna för en elegant och sofistikerad look precis som du föredrar.

Smycken i sterling silver är ett måste för alla smyckesälskare. Smyckena kan bäras vid alla tillfällen och kan kombineras sömlöst med alla dina andra smycken! Dessutom är det ett otroligt hållbart smycke, så du behöver inte oroa dig för vad du gör eller var du är när du bär dina vackra och glittrande smycken.

Gå med i Julie Abelstedts smyckesvärld
Nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

Senaste Stories

Dina Black Friday frågor besvarade
Black Friday 2022 kommer att bli en enorm.
Vad du bör veta innan du köper en förlovningsring
Här är allt du behöver veta innan du köper en förlovningsring - från storlek, pris och material.
Den ultimata guiden till förlovningsringar
Att köpa en förlovningsring kan vara en skrämmande uppgift. I den här ultimata guiden om förlovningsringar går jag igenom allt du behöver veta innan du köper hennes perfekta ring.
Den ultimata guiden till örhängen
Vissa kvinnor bär örhängen varje dag, medan andra bara bär dem vid speciella tillfällen. Oavsett vilket tillfälle det handlar om, här är din ultimata guide för att hitta det perfekta paret örhängen.
Idéer till förslag: 27 sätt att föreslå din partner
Öppna ditt hjärta och ge din partner den största kärleksförklaringen någonsin.
De mest populära förlovningsringarna enligt våra uppgifter
Min senaste undersökning visade några förväntade och några överraskande resultat.

Shoppa efter kategori

Du går miste om
Black Friday
30% RABATT PÅ ALLT
Prenumerera för tidig tillgång till rean.
Tack!
Du har nu tidig tillgång.
Kopiera rabattkoden nedan och få 30% rabatt på hela butiken!
BF100
Julie Abelstedt
Få 10% rabatt på första köp
Få tillgång till nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.

10 % rabatt på ditt första köp - inget minimibelopp
Tack för att du är en del av vår smyckesvärld!
Kopiera rabattkoden nedan och få 10% rabatt på ditt första köp.
105ABEC