30-dagars returpolicy - utan frågor!
Frakt 75 kr - Gratis över 1400 kr -

Läs mer

★★★★★ Trustpilot
Shoppa efter kategori
Shoppa förlovning & bröllop
Gå med i Julie Abelstedts smyckesvärld
Julie Abelstedt
Nya kollektioner, stilinspiration, exklusiva pre-releases och mycket mer.
Senaste stories
/
/
Vilken är den vanligaste ringstorleken?

Vilken är den vanligaste ringstorleken?

De mest populära ringstorlekarna för kvinnor är mellan EU-storlekarna 52 och 56. Storlek 54 är Abelstedts mest populära ringstorlek för kvinnor.

De mest populära ringstorlekarna för män är EU-storlekarna 60, 62 och 65. Storlek 62 är Abelstedts mest populära ringstorlek för män.

Med Internet som ger oss tillgång till allt vi vill ha från alla hörn av världen behöver vi sällan lämna våra egna hem för att göra ärenden. När ska du inte heller stanna hemma när det gäller att mäta din ringstorlek? När du mäter din ringstorlek själv är det viktigt att du anstränger dig för att slippa extra besvär om den köpta ringen inte passar som önskat. Du kan alltid gå till en juvelerare om du är osäker, men annars finns det två bra metoder här som gör det enkelt för dig att mäta det själv hemma.

Fyra tips för att mäta din ringstorlek

1. Den ska sitta bekvämt

Ringen ska sitta ordentligt på ditt finger, dvs. tillräckligt nära för att den inte ska falla av, men tillräckligt löst för att glida över knogeln med ett visst motstånd.

2. Kom ihåg din knoge

Om du vet att din knoge är på den större sidan bör du beställa en halv storlek större än vad ditt finger anger, annars kanske du inte kan trycka in en ring på rätt plats.

3. Mät flera gånger

Vi rekommenderar att du mäter ditt finger tre till fyra gånger eftersom din ringstorlek faktiskt kan variera beroende på temperaturen: den kan vara mindre ju kallare du är och den kan vara större om du är överhettad. Prova att mäta ditt finger på morgonen och på kvällen.

4. Om du är mellan olika storlekar

Om du lägger till två storlekar, välj den större storleken om ringen är bred och den mindre storleken om ringen är smal. Anledningen till detta är att en bred ring kan kännas lite mindre och vice versa med en smal ring. Om du har en smal ring med en tung krona (sten i mitten) kan det vara tröttsamt om den hela tiden faller ner på sidan av fingret på grund av vikten. Om du är osäker bör du följa din magkänsla. Du kan alltid ändra din ringstorlek via vår enkla returprocess.

Hittade du inte vad du letade efter?

Till din tjänst

Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa till. Chatta med oss live eller skicka ett e-postmeddelande till oss.

Säkrade transaktioner
Vi använder säker krypteringsteknik när vi överför och tar emot kundinformation.

Retur & byte

Alla köp gjorda hos Abelstedt kan returneras eller bytas inom 30 dagar.

Leveransinformation

Abelstedt teamet packar och skickar dina smycken så att du har det säkert inom:

Sverige: 2-4 arbetsdagar
Europa: 2-4 arbetsdagar
Resten av världen: 5-7 arbetsdagar

Vi erbjuder gratis frakt för alla beställningar över 1400 kr.

Två års garanti

Ditt köp inkluderar två års garanti. Abelstedt är registrerat hos danska Ädelmetallkontrollen vilket är en säker garanti för renheten och kvaliteten på Abelstedts guld och silver.

Julie Abelstedt
Vinn ett 3.000 kr presentkort
Jag ger bort en shoppingrunda till en lycklig Abelstedt Club-medlem varje månad. Prenumerera helt enkelt nedan för att automatiskt delta i dragningen.
Kärlek, Julie Abelstedt.

Inspiration

Abelstedts värld